Új hely, új darab


2017-04-05 21:18:50  | cikk: ha  | 


Új hely, új darab főképe

2012-ben lépett színre a Pletyka című vígjátékkal az S.K. Társulat, s azonnal fergeteges sikert arattak. A pápai nézők hálásan tapsoltak, és tapsolnak azóta is a városszerte ismert helyi színészeknek, akik időről-időre új darabokkal lepik meg szeretett közönségüket. A társulat számos felállásban szerepelt már, ezúttal ismét egy négyesfogat próbál: M. Varga Veronika, Szabó Erika, Szabó Szilárd és Nagy Imre bújik az Ölelj át! című darab szereplőinek bőrébe.


Az S.K. tehát próbál - új helyen. A társulat korábbi próbaterme a Török Bálint utcában volt, de az kicsinek bizonyult. Szabó Szilárd kéréssel fordult dr. Áldozó Tamás polgármesterhez, hogy amennyiben lehetséges, ajánljon számukra egy másik helyet. A pozitív válasz hamarosan megérkezett, így az S.K. már a Munkácsy iskola korábbi alsós termeinek egyikében próbál, a Spartacus pályához közel. Itt elegendő tér áll rendelkezésre a próbákhoz és a díszletek tárolásához is.


A darab újabb Neil Simon-remek, az Ölelj át!. Adott egy ötvenes író - Nagy Imre-, aki gyászolja feleségét és egy színésznő -Szabó Erika -, akit elhagyott a férje. Ők nem szeretnének új kapcsolatot. Másképp gondolja ezt a férfi öccse - Szabó Szilárd, és a nő barátnője - M. Varga Veronika -, akik mindent megtesznek azért, hogy összehozzák a reményvesztett párost. Ahogy a szereposztásból kitűnik, a jól bevált csapaton nem változtattak. A Négyen éjfélkor-ban is jól működött ez a négyes, most is szinte személyre szabottak a karakterek.


M. Varga Veronika bukkant elsőként erre a darabra, de a többeiknek is azonnal megtetszett. Érdekes, humoros történet, az érzelmek széles skálája jellemzi. Túlzó, de hű lenyomata a párok mindennapjainak, sokan ráismerhetnek egy-egy momentumra az életükből, tették hozzá a színészek. Szabó Szilárd elmondta, hogy ezúttal sincs rendezője a darabnak, egymást instruálják. Ahogy érett bennük a darab, úgy alakították a színpadi játékot. Már nagyon készülnek a premierre, mely április 21-én lesz a JMSZK színháztermében. Aki egy kellemes, romantikus vígjátékra vágyik, ott a helye.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!