Zenei vetélkedő a könyvtárban


2017-04-05 20:33:06  | cikk: ha  | 


Zenei vetélkedő a könyvtárban főképe

Idén a Kodály-emlékév adta a témáját a Jókai Mór Városi Könyvtár zenei vetélkedőjének. Az intézményben régi hagyomány már, hogy az érdeklődő diákoknak félévente összeállítanak egy zenei témájú füzetet, melyben érdekes feladatokat találnak a résztvevők: zeneirodalom, hangszerismeret, életrajzok, művek is helyet kapnak a kiadványban. A legügyesebbek jutnak be a döntőbe, melynek a könyvtár ad otthont. Az iskolákat három fős csapatok képviselik.

A vetélkedőt általános és középiskolások számára szervezik. A középiskolások héfőn mérték össze tudásukat, a felső tagozatosok pedig ma délután versenyeztek. A vetélkedő két részből állt: az első egy órában töltötték ki a csapatok azt a feladatsort, melyben a szervezők Kodály Zoltán életére és tevékenységére vonatkozó kérdésekkel tették próbára a résztvevők tudását. A verseny második részében zenefelismerés volt a feladat.

Az általános iskolások közül a gyurátzosok voltak a legügyesebbek

Katona Irén zenei könyvtáros a verseny szervezője. Elmondta, hogy az előzetesen kiadott feladatlapok segítették a felkészülést, illetve kijelölték a szükséges szakirodalmat is. A diákok közül sokan megfordultak az utóbbi időben a könyvtárban, kölcsönöztek vagy épp helyben elolvasták az ajánlott szövegeket.

A középiskolások fordulójában négy, az általános iskolások mezőnyében pedig öt csapat versengett. MInden résztvevő kapott ajándékot, de a legügyesebbek pendrive-val és hangszóróval térhettek haza.

Képek:

Eredmények

Középiskolások:

1. Türr István Gimnázium
2. Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma
3. Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola

Általános iskolások:

1. Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola
2. Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma
3. Szent István Római Katolikus Általános Iskola
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!