A helyes fogápolásról az óvodásoknak


2017-04-04 18:22:00  | cikk: Babos Petra  | 


A helyes fogápolásról az óvodásoknak főképe
Az Egészség Napok 2017 előadássorozat keretében ma délelőtt dr. Bíró Györgyi gyermek fogszakorvos beszélt a fogmosás fontosságáról, a rendszeres ellenőrzés szerepéről és a helyes táplálkozásra is felhívta a jelenlevők figyelmét. A programnak a Nátuskerti Óvoda adott otthont. Megtanította a kicsiket a helyes fogmosásra, s elmondta, hogy milyen következményekkel járhat, ha valaki nem így ápolja fogait. A gyermek fogszakorvos hangsúlyozta, a helyes fogápolást már a magzati korban el kell kezdeni, ügyelni a kismamának a helyes táplálkozásra. A tejfogak védelme elsősorban a szülői segítséggel történik, a megfelelő fogkrémmel és fogkefével. A doktornő kiemelte, fontos a táplálkozás is. Tapasztalatai szerint az óvónők kiváló munkát végeznek, hiszen a gyerekek ebéd után is mosnak fogat.
Az ovisok érdeklődve hallgatták a doktornénit
-Sokszor kérdezik a szülők, hogy milyen fogkrémet ajánlatos gyermeknek használni. Erre én azt tanácsolom, hogy bármelyik gyermekfogkrém jó, a lényeg, hogy megfelelő fluorid tartalommal legyen ellátva. A tapasztalatok azt mutatják, hogy évről évre csökken a szuvas fogú gyermekek száma, ami elsősorban köszönhető a rendszeres fogorvosnál történő megjelenésnek és a helyes fogápolásnak is – tudtuk meg dr. Bíró Györgyitől, aki hozzáfűzte, a gyerekek természetesen fogyaszthatnak édességet, de csak mértékkel. Az étkezések közötti nassolás az ártalmas. A szomjoltásra pedig a víz, illetve a préselt gyümölcslé a legjobb.
A program végén a doktornő megvizsgálta a kicsik fogait.
Az Egészség Napok programsorozat holnap 17 órától folytatódik a JMSZK színházépületében, ekkor Szmog-Éghajlatváltozás-Közérzet címmel hallhatnak előadást az érdeklődők dr. Tóth József Károly nyugalmazott egyetemi docenstől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!