Sikeres volt az ötödik idegen nyelvi Ki mit tud? a Közgázban


2017-04-03 20:47:59  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt az ötödik idegen nyelvi Ki mit tud? a Közgázban főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma immáron ötödik éve szervezte meg a nagy sikerű idegen nyelvi Ki-mit-tud?-ot, melyen ebben az évben angol, német és francia nyelven versenyezhettek a tanulók. 24 műsorszámot láthattak és hallhattak az érdeklődők egyéni és csoportos produkciókban. A rendkívül színes palettán volt ének, vers, jelenet és tánc is. A versenyen a város szinte összes középiskolája képviseltette magát, sőt még Várpalotáról és Zánkáról is érkeztek versenyzők.
Németh Éva, az idegennyelvi munkaközösség-vezetője kérdésünkre elmondta, öt évvel ezelőtt hiánypótló szándékkal indították útjára az idegen nyelvi Ki mit tud?-ot.
Idén is népszerű volt a rendezvény
- Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben közel hetven fellépő indult a rendezvényünkön. A műsorszámok nagyon változatosak, hiszen Shakespeare szonettjétől kezdve John Lennon daláig sokféle irodalmi és zenei stílus képviseltette magát. Egy olyan kategóriában is nevezhettek a tanulók, amihez előzetesen kellett elkészíteni a műveket, ez a képzőművészeti alkotásokat jelentette. Természetesen mindegyiknek a célnyelvi országhoz kellett kapcsolódnia – mondta a szervező tanárnő, aki hozzáfűzte, a gyerekek szívesen szerepelnek, hiszen a nyelvi órákon ilyen fajta megmérettetésre nem nyílik lehetőség.
A produkciókat négy tagból álló zsűri bírálta el, melyben a bizottság elnöki feladatát M. Varga Veronika múzeumpedagógus, a Pápai Musical Stúdió vezetője látta el, s neki segített angol nyelvi részről Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője, német nyelvi oldalról pedig Virág Jánosné és Bíró Jenőné nyugalmazott pedagógusok. A zsűri jutalmazta a tehetséges diákok előadását és alkotásait. A versenyzők a Pápai Szakképzési Centrum jóvoltából ajándékutalványokat, édességet, a Klett és az Oxford University Press Kiadó támogatásával pedig értékes könyveket nyertek.

Képek:

Eredmények:

Ének, szóló:
1.Bakai Nikolett – Refi
2.Simon Vanda – Refi
3.Szücs Dóra – Batthyány
Különdíj: Ábrahám Máté - Batthyány

Ének, kamara:
1.Kollár Abigél és társai – Petőfi
2.Angol nyelvű kamarakórus – Refi
3.Borbély Valentina és Nyári Hajnalka - Közgáz
Jelenet:
1.Schmidt Marcell – Várpalota, Faller J.

Tánc:
1.Charleston – Közgáz

Vers-próza:
1.Varga Rebeka – Petőfi
2.Kristóf Diána – Türr
3.Endrész Balázs – Türr

Képzőművészeti alkotás:
1.Varga Dominik - Petőfi
2.Nagy Fruzsina – Zánka, Egry
3.Földi Klaudia – Közgáz
Különdíj: Cser Lúcia - Petőfi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!