Bach fuvolán, zongorán és dalokban


2017-04-02 20:04:10  | cikk: ha  | 


Bach fuvolán, zongorán és dalokban főképe

Igazi zenei élményt jelentett a komolyzene rajongóinak Fülep Márk fuvolaművész, Gábor József zongoraművész és Eisenbeck Ágota énekes közös koncertje. A kivételes alkalomnak a Bartók Béla Zeneiskola díszterme adott otthont. Két óra Bach - ígérték a művészek és a közönség nem csalatkozott.

Az évek óta együtt játszó művészeknek ez a hangverseny egy hosszú, benső folyamat eredményeképpen jött létre, közös zenéléseik során mindenképpen fontos állomás, tudtuk meg Fülep Márktól. A fuvolaművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián Pröhle Henriknél tanult, ahol 2000-ben summa cum laude diplomázott. Tanulmányai során végig kísérte az a vezérelv, miszerint a nagyszerű és méltán világhírű hazai fuvolaművészektől lehet elsajátítani a fuvolaművészet fortélyait. Ezért kiemelt jelentőségűek számára a mesterkurzusok, közel negyven ilyen alkalmon vett részt.


Gábor József neve ismerősen csenghet a pápaiak számára, hisz a zeneiskolai zongoraversenyek zsűrielnöke, ezúttal azonban ő ült a hangszer mellé. Gábor Józsefről azt tartják kollégái, hogy a legjobb kamaratárs, szívesen zenélnek vele, ő pedig szívesen vállalja a felkéréseket. Mint mondta, a komolyzenében nagyon sok szép szólódarab van, de ő inkább a kamaramuzsika híve, jobban érzi magát, ha közösen léphet fel művésztársaival. A pápai alkalom nagy öröm volt mindhárom művész számára, Eisenbeck Ágota elmondta, hogy megtiszteltetés volt számára a kozos hangverseny. A koncerten a közönség Bach szonátáit hallhatta, illetve egy áriát és néhány dalt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!