Sulyok Dezsőre emlékeztek a képviselők


2017-04-01 16:40:11  | cikk: HuHa  | 


Sulyok Dezsőre emlékeztek a képviselők főképe
A péntek délelőtti képviselő-testületi ülés után a Batthyány utcába vonultak a városatyák, hogy fejet hajtsanak Pápa II. világháborút követő első polgármestere emléke előtt. Sulyok Dezső születésének 120. évfordulójára Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, a Városbarát Egylet ügyvivője hívta fel a figyelmet, az ő kezdeményezésére szervezték meg a koszorúzást a politikus egykori háza falán lévő emléktáblánál.

Pápa Város Önkormányzatának koszorúját Áldozó Tamás és Unger Tamás helyezte el

1897. március 28-án született Sulyok Dezső ügyvéd, országgyűlési képviselő, antifasiszta és antikommunista politikus, a II. világháború utáni Pápa első polgármestere. Emlékét Áldozó Tamás idézte fel. A városvezető hangsúlyozta, Sulyok Dezső olyan alakja volt a város történetének, akire pártállástól függetlenül mindenki büszke lehet. Fontos szerepet töltött be az 1930-as években, de ugyanígy az 1940-es években is, így fordulhatott elő, hogy mindkét diktatúra üldözte, mindkét diktatúra idején hátrányokat kellett elszenvednie.

Kerecsényi Zoltán ügyvivő a Városbarát Egylet nevében hajtott főt a politikus emléke előtt

A polgármester emlékeztetett, az önkormányzat néhány évvel ezelőtt kísérletet tett az 1947-ben emigrációba kényszerült politikus hamvainak hazahozatalára, ám a város és a New York-i Magyar Konzulátus törekvései nem találkoztak a család szándékával, Pápa városa azonban nem tett le arról, hogy az egykori városvezető pápai földben nyugodjon.

Pápa Város Önkormányzata nevében Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester helyezte el a tisztelet és emlékezés koszorúját, a Városbarát Egylet nevében pedig Kerecsényi Zoltán tisztelgett a politikus emléke előtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!