A boldogságért énekelt ezer diák Bagdi Bellával az Erkelben


2017-03-31 16:54:34  | cikk: Babos Petra  | 


A boldogságért énekelt ezer diák Bagdi Bellával az Erkelben  főképe
A boldogság világnapja alkalmából ezer gyerek énekelt együtt Bagdi Bellával és zenekarával az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tornatermében ma délelőtt az Énekelj a boldogságért koncert keretében.
A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja márciusban országos gyermekkoncert-sorozatot szervez a március 20-i világnap alkalmából. Tizenegy településen 11 ezer gyerek énekelt együtt a szervezővel, Bagdi Bella énekessel, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökével. A turnésorozat záró állomása Pápa volt, ahol a zsúfolásig megtelt tornateremben várták a nagy népszerűségnek örvendő énekesnőt a diákok. A rendezvényen valamennyi pápai általános iskola és a nemesgörzsönyi iskola diákja, vettek részt, hogy a világba kiáltsák boldogságukat, örömüket. Az egyórás koncert célja, hogy a boldogság életünkre, egészségünkre gyakorolt hatására felhívja a figyelmet, s a zene segítségével adja tovább a boldogság üzenetét.
Az erkelesek meglepetéssel is készültek
A koncert elején a 3. a, a 3.z és a 4. a osztály tanulói egy meglepetésdalt énekeltek az egész iskolának, kezükben piros szívet tartottak, így köszöntötték az énekesnőt és zenekarát.
Bagdi Bella a koncert során elmondta, nagy öröm számára, hogy ismét Pápára, az Erkelbe jöhetett el, ahová szinte hazajön, hiszen tavaly az iskola tiszteletbeli tagjává fogadta az énekesnőt.
-Mindig boldogsággal és kedvességgel fogadnak itt minket. Büszke vagyok az erkelesekre, hiszen a boldogságórákon sikereket érnek el – hangsúlyozta Bagdi Bella, aki hozzáfűzte, jó érzés volt együtt énekelni az ezer diákkal az „Én egy pozitív gyerek vagyok, bármikor bármire képes vagyok” című dalt.
A koncertre megtelt a tornaterem
-Én úgy gondolom, az éneklés boldoggá tesz. A zene a limbikus rendszerre hat, ami az érzelmeinkért felelős, ezért a zenével összhangban lévő szövegeknek megfelelő érzelmeket hív elő belőlünk a zene. Ha pozitív megerősítéseket éneklünk, s azt rendszeresen tesszük, akkor a gyerekek egyre jobban magukénak vallják azokat a pozitív mondatokat, amelyekről a dal szól – mondta az énekesnő.
Bagdi Bellától megtudtuk, 173 iskola nyerte el eddig a boldog iskola címet Magyarországon, valamint a határon túlról is. Reméli, Pápán egyre több iskola csatlakozik ehhez a címhez a jövőben.
A koncert végén a gyerekek előadták, amit előzőleg az iskolában már megtanultak: a „Ma rám talál a boldogság” című dalt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!