A dákai otthon lakóinak alkotásaiból nyílt kiállítás


2017-03-31 11:08:06  | cikk: pi-pa  | 


A dákai otthon lakóinak alkotásaiból nyílt kiállítás főképe
A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai otthonának lakói által készített alkotásokból nyílt kiállítás csütörtökön délelőtt a Fő téren, az Árvácska Ajándék és Kegytárgy Bolt melletti Szent Erzsébet teremben.
A kiállítást Szijártó László atya, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója nyitotta meg. Mint mondta, az egyházmegyei karitász és a dákai otthon között kiváló az együttműködés, kölcsönösen segítik egymás szolgálatát, munkáját. Ennek az együttműködésnek köszönhetően jöhetett létre a mostani, közel két hónapig látható kiállítás, melynek segítségével a városban élők, és az ide ellátogatók megismerhetik, hogy milyen művészi szintű alkotó tevékenységet végeznek az otthonban.
Hanich Ferenc, az intézmény igazgatója elmondta, a tárlat a dákai otthon értelmileg akadályozott, illetve pszichiátriai beteg lakói által szociális foglalkoztatás keretében készített alkotásokból nyújt ízelítőt. A kiállítóteremben kerámia termékek, szőttesek, kosárfonással készített tárgyak és öntött gyertyák láthatók, melyek egyedileg, kézzel készített termékek.
A kiállítást megtekintette dr. Áldozó Tamás polgármester is. Ezt követően köszöntötte a megnyitó résztvevőit és elmondta, fontos, hogy a dákai otthon lakói minden lehetőséget megkapjanak arra, hogy bemutathassák tehetségüket, és erre a most megnyitott tárlat nagyon jó lehetőséget biztosít.
A kiállítás megnyitóját követően a karitász önkéntesei süteménnyel látták vendégül a megjelenteket, akik húsvéti kézműves foglalkozáson is részt vehettek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!