Német nemzetiségi képzés és emelt óraszámú matekoktatás – Ovisuli a Munkácsyban


2017-03-29 19:14:48  | cikk: Babos Petra  | 


Német nemzetiségi képzés és emelt óraszámú matekoktatás – Ovisuli a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ma délután tartotta idei első ovisuli foglalkozását, melyre sok érdeklődő gyűlt össze az iskola aulájában.
A megjelenteket Ferenczi Kálmán megbízott vezető köszöntötte, majd a szülőket az iskolában folyó oktató-nevelő munkáról tájékoztatta, miközben a gyerekek a tanító nénikkel játszottak és kézműveskedtek.
¬ A megbízott igazgató hírportálunknak elmondta, a 2017/2018-as tanévben is három első osztály szeretnének indítani.
A gyerekek igazán jól érezték magukat
-Az általános képzésben résztvevő diákok ugyanolyan óraszámban tanulják az egyes tantárgyakat, mint a másik két osztályban. Első osztálytól alapozó jelleggel, szakköri órában ismerkedhetnek meg a tanulók az angol nyelv alapfogalmaival is. Az emelt óraszámú matematikaoktatást a 2013/2014-es tanévtől indítottuk el, nagy sikerrel. A gyerekek szorobánnal tanulnak meg számolni, ami felgyorsítja és egyszerűvé teszi a fejszámolást. A szorobán mellett kiemelt szerepet kap a sudoku és a sakk is, de más logikai játékok megismerése sem marad el. A harmadik osztályban német nemzetiségi képzéssel várjuk a diákokat. Iskolánkban 2002 óta működik felmenő rendszerrel német nemzetiségi osztály. Nyelvoktató programunkat azoknak kínáljuk, akik első osztálytól kezdve heti 6 órában szeretnék tanulni a német nyelvet és megismerni a nyelvet beszélők történelmét, kultúráját. Az 1. osztályban a nyelvi tartalmak figyelemfelkeltő átadásával próbáljuk megszerettetni tanulóinkkal a német nyelvet. A későbbi évfolyamokban pedig célunk a nyelvi ismeretek praktikus használhatóságának biztosítása. A német nemzetiségi osztályunkba azokat az iskolaérett gyerekeket várjuk, akik olyan képességekkel rendelkeznek, hogy a nyelvtanulás miatt velük szemben támasztott magasabb követelmények sem jelentenek megterhelést számukra. Terveink szerint a leendő tanítók Kurali Edina, Horváthné Geschitz Bernadett és Érsekné Kovács Ildikó lesznek majd – mondta a megbízott igazgató, aki kiemelte, az intézményben a testnevelés is fontos szerepet kap, hiszen céljuk a tanulók fizikai állóképességének, egészséges testi fejlődésének biztosítása, erőnlétének fokozása.
Az iskola ezen kívül még egy szerdai ovisulis foglalkozásra várja az érdeklődőket, április 5-én 16 óra 30 perctől. A szülőknek lehetőségük nyílik a leendő tanítók órainak megtekintésére is április 5-én az első két tanítási órában.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!