Dohányzásról való leszoktató program a Bázisrepülőtéren


2017-03-29 19:10:20  | cikk: Babos Petra  | 


Dohányzásról való leszoktató program a Bázisrepülőtéren főképe
Az Egészségfejlesztési Iroda Farkasgyepű az MH Pápa Bázisrepülőtérrel együttműködve komplex munkahelyi egészségfejlesztési programot valósít meg, melynek része a honvédségi dolgozók dohányzásról való leszokásának támogatása. Az MH Pápa Bázisrepülőtér Magyarország három, magyar üzemeltetésű aktív katonai reptereinek egyike. A Bázisrepülőtér vezetése törekszik a személyi állomány egészségének megőrzésére. Elkötelezett az egészséges életmódra való nevelésben, így dolgozói egészségügyi állapotának megóvásában is, ezért kész segítséget nyújtani azoknak a kollégáknak, akik szeretnének felhagyni káros szenvedélyükkel, a dohányzással. A katonáktól a társadalom magas szintű erkölcsi felelősséget, érték- és normakövetést vár el – derült ki az MH Pápa Bázisrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón.
Szász Gábor és Lautner Judit tartott sajtótájékoztatót a honvédségi dolgozók dohányzásról való leszoktatásáról
Az alakulat dolgozói az Allen Carr csapat segítségével próbálnak leszokni a füstölésről, akik a nemzetközileg ismert és sikeres módszer mellett, a nyitottságuk és rugalmasságuk miatt tették le voksukat teljes egyetértésben az EFI Farkasgyepű és MH Pápa Bázisrepülőtér vezetése. A 60 országban működő Allen Carr módszerrel az elmúlt 34 évben már milliók hagytak fel káros szenvedélyükkel, a dohányzással, köztük olyan sztárok, mint Sir Anthony Hopkins, Oprah Winfrey, Demi Moore, Ashton Kutcher, Gianluca Vialli vagy Stefano Gabbana. Néhány éve már Magyarországon is elérhető ez a módszer, amivel könnyen, szenvedés nélkül, akár egyetlen nap alatt le lehet szokni a dohányzásról. A program része egy egy napos pszichoterápia, ahol tisztába teszik azokat a tévhiteket, amelyek minden dohányost lelki fogságban tartanak, és megszüntetik a mentális függőséget. Allen Carr dohányzást leszoktató módszere hatásos, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint a szemináriumon résztvevők 90%-a végleg le tud szokni a dohányzásról – emelte ki Szász Gábor, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója.
Teljesen más megközelítést kínál a leszokni vágyó dohányosoknak, mint a hagyományos módszerek
Lautner Judit, az EFI Farkasgyepű irodavezetője elmondta, a Bázisreptérrel 2014-ben kötöttek egy együttműködési megállapodást, mely szerint komplex egészségfejlesztési programot valósítnak meg, s ennek része a dohányzásról való leszoktató program is.
-Először állapotfelméréssel kezdtünk, ahol a dohányosok arányát szűrtük. Mindenképpen szükségét láttuk ezen program megvalósításának. Szerveztünk egészségnapokat és szakorvosi szűréseket is – hangsúlyozta az irodavezető, hozzáfűzve, a programban résztvevő honvédségi dolgozók jó példát mutathatnak minden olyan személy számára is, akiknek a leszokás eddig szintén nehézséget okozott.
Lautner Judittól megtudtuk, a katonai állomány közel harminc százaléka rendszeresen dohányzik, nagyobb részben a férfiak.
A MH Pápa Bázisrepülőtéren tartott egynapos szemináriumon húszan vettek részt. A tervek szerint az együttműködés a jövőben is folytatódik további leszoktató előadásokkal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!