Az Aranytóval zárták az évadot


2017-03-27 22:07:13  | cikk: ha  | 


Az Aranytóval zárták az évadot főképe

A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda előadása zárta az évadot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vajda bérletében. Ernest Thompson Aranytó című darabjának egy idős házaspár a főszereplője. Az éppen nyaraló Ethel (Vári Éva) és Norman (Benedek Miklós) életébe váratlanul betoppan egy unoka, akit ajándékba kapnak a sorstól. Két idős ember a főszereplő, akik évtizedek óta szeretik egymást. Igazi jutalomjáték a színészeknek, mindenhol a világon sikerrel megy a darab, hisz a remek lehetőség a szépkorú művészeknek arra, hogy elgondolkodtassák a közönséget: mi kell ahhoz, hogy egy idős ember ismét fontosnak és hasznosnak érezze magát. A történet középpontjában az elmúlás áll, humorosan, szerethetően.


Az Aranytó sokat mutat a világunkból. Például azt, hogy mit jelent negyven év együttélés után a szeretet. A feleség, aki elnéző odaadással öleli morgós férjét és megértően hallgatja lánya jogos-jogtalan szemrehányásait. Amikor az Aranytónál lévő nyaralóba váratlanul megérkezik a negyvenéves lányuk a vőlegényével, akinek van egy kiskamasz fia, meg kell tanulniuk közeledni az újdonsült unokához. Korábban nem tudták, milyen ragaszkodni egy gyerekhez, törődni vele, átadni neki a tudásukat, és most ez a fiú kárpótolja őket mindazért, amit a saját lányuknál elvesztegettek. A darabból az is kiderül, hogyan lehet az érzelmeket úgy adagolni, hogy a szeretet a közösen töltött idő, a játék örömében jelenjen meg. Gálffi László rendezte a könnyed, felhőtlen szórakozást nyújtó komédiát.


A JMSZK felnőtt bérletében ez volt az utolsó előadás. Schmidt Orsolya művelődésszervező elmondta, hogy egy izgalmas krimivel kezdtek, Agatha Christie Egérfogója volt a bérlet nyitóelőadása. A klasszikusok sem hiányoztak, Moliere Képzelt betegének címszerepében Koltai Róbert lépett színpadra. A Veszprémi Petőfi Színház A király beszéde című előadása az évad nagy sikere volt. Az Orlai Produkció két darabbal járt Pápán, a Mindent Éváról Hernádi Judittal és Kovács Patríciával, és az Aranytó Vári Évával és Benedek Miklóssal egyaránt nagy tapsot kapott. Az évad végeztével kiosztották az elégedettségi kérdőíveket, Schmidt Orsolya kéri a nézőket, hogy ezeket kitöltve jutassák vissza a színházba, hisz a visszajelzések nagyon fontosak a következő évad szervezésekor. Természetesen a közönség igényeit figyelembe véve igyekeznek alakítani a Vajda bérlet kínálatát, törekedve arra, hogy minőségi, színvonalas előadásokat láthassanak a pápaiak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!