Tavaszváró nyílt nap az állatvédőknél


2017-03-27 12:55:01  | cikk: ha  | 


Tavaszváró nyílt nap az állatvédőknél főképe

A pápai állatvédők csoportja egy nyitott, befogadó közösség - s nemcsak a négylábúakkal. Egyre többen támogatják munkájukat és nagyon sok fiatal is csatlakozott a Pápai Humán Állatvédő Egyesülethez a közösségi szolgálat keretében, vagy egyszerűen csak az állatszeretetből. Így van ezzel Horváth Evelin is, aki Ábel nevű kedvencével tölt sok időt az egyesület Szabó Dezső utcai telephelyén. Evelin elmondta, hogy otthon nem lehet állata, ezért a menhelyen levő kutyusokat sétáltatja, játszik velük, időnként részt vesz a kennelek takarításában is.

Evelin és Ábel

Gáspár Enikő, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület elnöke elmondta, hogy tavaszi nyílt napjukat azért is szervezték, hogy felhívják egy kezdeményezésre a tulajdonosok figyelmét. A tavasz beköszöntével a párzási időszak után sokszorosára nő az elhagyott cica- és kutyakölykök száma. Épp ezért egy akciót hirdettek a tókerti állítorvosi rendelővel közösen: ott most április 30-ig a kedvezményes árú ivartalanítási műtét mellé az állatvédő csoport jóvoltából ingyen jár a chip. Szükség esetén az állatvédők anyagilag is támogatják az ivartalanítást.

A tavaszi nyílt nap jó eredménnyel zárult: örökbefogadtak három kutyát, érkeztek adományok és támogatók is szép számmal, egy kutyus sem unatkozott, mindig volt társaságuk a gazdikra váró négylábúaknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!