A megbűvölt patak – Mesejáték a könyvtárban


2017-03-26 23:13:00  | cikk: Babos Petra  | 


A megbűvölt patak – Mesejáték a könyvtárban főképe
A Dé-Mol Színtársulat A megbűvölt patak című mesejátékát láthatta a Jókai Mór Városi Könyvtárban az érdeklődő közönség. Az ökoszimpatikus darabot Iványi Balázs írta. A Társulat 2016 novemberében mutatta be a Zanzafix-mesék harmadik történetét.
Dé Csaba a mesejáték kapcsán elmondta, a mozgalmas mesében a nézők ismét találkozhatnak Zanzafixszel, a kétbalkezes varázslóval, valamint az erdő lakóival. Az ökoszimpatikus mesével szeretnék felhívni a nézők figyelmét arra, hogy baj van a Föld vizeinek tisztaságával, s a magunk módján így kívánnak jó irányba mutatni és vigyázni a még meglévő értékeinkre.
A mese szerint a patak annyira szennyezett, hogy az állatok nem tudnak már inni belőle, ezért megkeresik a varázslót, hogy segítsen rajtuk. Ralf (a róka), Szella (a nyúl), Barnie (a medve), Nasi (a mókus) és Odin (a bagoly) törheti a fejét, mert nemcsak a környezeti gondokkal, hanem a félresikerült varázslásokkal is meggyűlik a bajuk. Az állatok nem mernek elmenni inni a rettegett lótuszpóruszok földjére és a farkasok lakta birodalomba. Zanzafix varázslatához azonban egy fontos növény hiányzik, amiért mégiscsak el kell menni a lótoszpóruszok földjére.
A darab ezúttal sem okozott csalódást a gyerekeknek, hiszen a poénokkal fűszerezett mese végén minden a helyére került és a szomjazó erdőlakók is ihattak a friss vízből, bár egy kis probléma adódott, de ezt már megszokhattuk a Zanzafix-mesékben.
Dé Csabától megtudtuk, jelenleg egy új mesejátékon dolgoznak, ami hamarosan debütál is a gyerekek legnagyobb örömére, vagyis Zanzafix születésnapja lesz a következő bemutató.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!