Öt gól, kimaradt tizenegyes, lábtörés a Perutz bajnokiján


2017-03-25 18:47:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Öt gól, kimaradt tizenegyes, lábtörés a Perutz bajnokiján főképe
A tavaszi szezonban csak bukdácsoló, a legutóbbi fordulóban a dobogóról is leszoruló Úrkút ellen folytatta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságot a Perutz FC. A vendégek idén csak keresik őszi formájukat, a kezdő sípszó előtt egy győzelem, két döntetlen, egy vereség volt 2017-es mérlegük. Marton Miklós tanítványai ezzel szemben remek tavaszt futnak, mind a négy bajnokijukat megnyerték, 21 gólt lőttek és mindössze egyet kaptak, az elmúlt héten kilencet gurítottak a Devecsernek. A vendéglátók mestere egy helyen változtatott a múlt heti győztes csapaton, a mieink a Simon – Udvardi, Domján, Kovács, Böröczky – Szép, Somogyi, Szalai G., Baldauf, Nagy P. – Venczel kezdővel vágtak neki a rangadónak. A kezdeti tapogatózás után a tízedik percben megszerezték a vezetést a mieink, Udvardi felpasszát Szalai lépte át Baldaufnak, aki egyből csapattársa elé tálalt, Szalai pedig a középen magányosan álló Venczel elé gurított, akinek öt méterről nem volt nehéz dolga 1-0. Az első negyedóra végéhez közeledve egy labdáért folytatott küzdelemben Böröczky és Marics Máté csúszott össze, utóbbi járt rosszabbul, ugyanis nem tudta folytatni a játékot, le kellett cserélni, és mint a mérkőzés lefújása után kiderült, a vendégek csapatkapitánya sípcsonttörést szenvedett. A 22. percben Pávlicz kísérletét védte Simon, majd a másik oldalon Szalai próbálkozását fogta Kádár. A 35. percben Szalait rúgták fel a tizenhatoson belül, büntetőhöz jutott a Perutz, a labda mögé Venczel állt, a jobb sarokba tartó lövését azonban Kádár bravúrral védte. Az első félidő hajrájában Pávlicz dolgoztatta meg Simont, 1-0 állt az eredményjelzőn a szünetben. A második játékrészt is a mieink kezdték jobban, az 52. percben Venczel pörgetését Nagy adta középre, Szép pedig jó ütemben érkezett és a jobb alsóba lőtt 2-0. A 61. percben Baldauf találta el a kapufát, négy perccel később azonban már pontosabban célzott: Garai eladott labdájával Somogyi indult meg, majd 18 méterről lövésre vállalkozott, ezt Kádár Venczel elé ütötte, aki a középen helyezkedő Baldaufhoz passzolt, akinek csak a hálóba kellett gurítania 3-0. Öt perccel később egy mintaszerű kontratámadás végén Udvardi tálalt remek ütemben Venczel elé, a támadó higgadtan eltolta a hálóőr mellett a labdát és az üres kapuba lőtt 4-0. A 81. percben Márton passzolt a leshatáron Langhoz, aki az ötös sarkáról felvarrta a rövidbe a labdát, ezzel alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Marton Miklós: Mindenekelőtt magam és a csapat nevében mielőbbi felépülést szeretnék kívánni Marics Máténak, nagyon sajnálom, ami történt, természetesen semmi szándékosság nem volt a játékosomban. Ami a mérkőzést illeti, a sajnálatos szituációig jól játszottunk, a sérülés minket zavart meg jobban, sokat bizonytalankodtunk. A második félidőre rendeztük a sorokat, és helyenként jó játékkal, szép gólokkal magabiztosan nyertünk.

Perutz FC – Úrkút 4-1 (1-0) Gsz.: Venczel 2, Baldauf, Szép ill. Lang

Perutz FC: Simon – Udvardi, Domján, Kovács, Böröczky – Szép (’89 Mészáros), Somogyi (’69 Tóbiás), Szalai G. (’80 Györkös G.), Baldauf (’86 Szedlacsek), Nagy P. (’72 Ughy) – Venczel

Úrkút: Kádár – Lang, Varga, Imre (’52 Horváth), Sáringer (’69 Keller – ’63 Pfaff) - Takács, Garai, Pávlicz, Kuti (’80 Varga), Marics (’21 Buchwald) - Márton

További eredmények:
Pét – Magyarpolány 1-4
Balatonalmádi – Tihany 0-3
Balatonfüred – Füzfői AK 5-0
Várpalota – Zirc-Dudar 4-0
Ajka Kristály – Ugod 4-1

A bajnokság élmezőnye:
1. Balatonfüred 58 pont
2. Perutz FC 57
3. Tihany 39

A csapat április 2-án Ösküre látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!