Beke Manó Matematika Verseny a Petőfiben


2010-04-22 21:18:14  | cikk: Babos Petra  | 


Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Petőfi Sándor Gimnáziumban a Beke Manó nevéhez fűződő matekversenyt a város középiskolásainak. A mai megmérettetésre négy pápai középiskola, évfolyamonként 3-3 diákkal nevezett. Az öt feladat megoldásához másfél óra állt a diákok rendelkezésére.
- A feladatok elsősorban mindig az adott évfolyam matektudását mérik fel. A tavalyi negyedik osztályos versenyzők azt nyilatkozták, hogy nagyon jó „előkészítés” volt ez az emelt szintű érettségire- mondta el Nagyné Benkovics Márta igazgatóhelyettes.
A zsűri az iskola matek szakos tanáraiból áll. Az első három helyezett oklevélben és könyvjutalomban részesült- tette hozzá a szervező.

Képek:

nincsenek képek

Beke Manóról:
Beke Manó (Pápa, 1862. április 24. – 1946. június 27.) matematikus, egyetemi tanár, az MTA tagja. Eredeti családneve Beck. Beke József hídépítő mérnök bátyja. Tanulmányait Pápán kezdte. A budapesti tudományegyetemen 1883-ban matematika-fizikaszakos tanári oklevelet szerzett. 1884-ben doktorátust tett. A matematika tanára lett a budapesti V. ker. állami Főreáliskolában, majd a budapesti tudományegyetem tanára (1900 – 1922). A Tanácsköztársaság alatti magatartása miatt elmozdították állásából, megfosztották akadémiai levelező tagságától, majd 1922-ben nyugdíjazták. 1945 után visszanyerte akadémiai levelező tagságát. Matematikai, tanügyi, pedagógiai és természettudományi értekezéseket és tankönyveket írt. A nők közép- és felsőfokú tanulmányainak egyik előharcosa volt.
Forrás: wikipedia.hu
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!