Bővül a Wifi Pápán


2009-09-05 12:07:47  | cikk:  | 


WIFI- az IEEE által kifejlesztett vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációt (WLAN) megvalósító, széles körűen elterjedt szabvány (IEEE 802.11) népszerű neve. Magyarul tehát nem más, mint nyilvános helyeken megvalósított vezeték nélküli helyi hálózat, aminek segítségével a látogatók saját számítógépükkel kapcsolódhatnak a világhálóra. A fiatalok körében ismert és kedvelt ez a lehetőség. Pápán, 2009. nyarán, két helyen szereltek fel internetes web kamerát és Wifi-t: a Fő téren és a Március 15. téren.
 - A Jókai Mór Városi Könyvtár egy nyertes pályázat segítségével felszerelt egy antennát és a belső udvarában ingyenes az internethasználat, ez a lehetőség adott egyébként a Termál Camping területén is. A városban érzékelhetően megnőtt az idegenforgalom, elég csak a szállodákban, panziókban eltöltött vendégéjszakák számait megnézni. Igény van rá, hogy a Pápa területén több ponton lehessen „szörfözni” a neten. Ebből kifolyólag tervezzük, hogy a Várkertfürdő területén az előzőekhez hasonlóan ingyenes legyen az internet használat. Ezek lehetőségek Pápának, hogy az idelátogatók, átutazók, érdeklődők, esetleg visszatérők több információval rendelkezzenek a város turisztikai értékeiről, akár a múzeumok, mozi nyitvatartási idejéről, vagy a városban rendezett programokról – mondta Rádi Róbert, a Művelődési Osztály vezetője.

Tóth Tamara


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!