Plébániai misszió


2017-03-24 20:48:27  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Plébániai misszió főképe
2010 után csütörtöktől ismét plébániai missziót tartanak a Szent Anna plébánián a Verbita közösség tagjai. A plébániai misszió nyitó szentmiséje csütörtökön este volt a Szent Anna templomban, utána a missziósok tanúságtételét hallhatták a hívek.
A misszió kapcsán Salgó Ferenc kanonok, plébános hangsúlyozta, nagyon fontos az evangelizáció, hiszen újra és újra hirdetni kell az örömhírt és az is fontos lehet, hogy olyan személyek tanúságtételét hallhassák a hívek, akikkel nem találkoznak nap mint nap. A hívő emberek számára lényeges lehet a megerősítés, emellett a misszió figyelemfelhívás és lehetőség is azok számára, akik még nem ismerik Krisztus üzenetét. Ferenc atya a missziót a szántóvető magvetéséhez hasonlította. Mint mondta, most a vetés ideje van, s a termést majd a későbbiekben arathatják le. Nagyon örül annak, hogy már a nyitó szentmisén is látott olyan arcokat, akikkel nem találkozik minden vasárnap a templomban, és szeretné, ha a templomok minden szentmisén megtelnének, de a misszió legszebb gyümölcse az lenne, ha nagyobb békesség és szeretet lenne a szívekben, a családokban, és ha több gyermek születne – ezért is tartanak szombaton lelki adoptációs fogadalomtételt a Szent József Kápolnában.
A négy nap során 15 verbita szerzetes és nővér érkezik Pápára, mondta el Magung Fransis indonéz származású verbita atya. A Pápára érkezett csoport, ahogy a verbita szerzetesi közösség is – rendkívül színes, hiszen lengyel, brazil, magyar, indonéz, Fülöp-szigeteki, kongói és indiai missziósok hirdetik Isten igéjét a Szent Anna plébánia missziós napjain. Hangsúlyozta, a misszió mottója „Krisztus a mi reményünk” és szeretnék, ha a hívek megélnék ezt a reményt és mindennapi életük részévé válna.
A verbiták ma délelőtt ellátogattak kilenc pápai iskolába, délután betegeket látogattak, majd szentmisén vettek részt a Szent Anna templomban.
A program szombaton délelőtt a Szent Anna templomban és a Szent József kápolnában szentmisével folytatódik. A kápolnában bemutatott szentmise keretein belül lesz lehetőség lelki adoptációs fogadalomtételre. A missziósok délután szegény sorsú családokat látogatnak majd, este pedig újra a Szent Anna templomban mutatnak be szentmisét.
Vasárnap reggel két szentmise lesz a Szent Anna templomban. A plébániai misszió záró szentmiséjét dr. Márfi Gyula érsek mutatja be vasárnap délelőtt 10.30-tól a Szent József kápolnában.

Képek:

A lelki adoptálás lényege szerint Isten színe előtt tett ígéret, amelyben egy konkrét személy kötelezi magát, hogy kilenc hónapon át (vagyis amennyi időt átlagosan az anyaméhben tölt a megfogant gyermek) mindennap imádkozik egy veszélyben lévő magzatért, valamint azért, hogy ez az Isten által kiválasztott, és egyedül Általa ismert gyermek megszülethessen, és születése után szeretetben és elfogadva, törvényes családi körülmények között nőhessen fel.

AZ ÍGÉRET TÁRGYÁT KÉPEZŐ IMÁK:

- egy tized rózsafüzér,

- egy megadott imádság a gyermekért (napi ima),

- továbbá valamilyen önkéntes vállalás,

NAPI IMÁDSÁG:

Uram, Jézus! Édesanyád, Mária közbenjárására, aki szeretettel szült a világra Téged, valamint Szent Józsefnek, a bizalom emberének közbenjárására, aki születésed után gondoskodott Rólad, kérlek Téged annak a meg nem született gyermeknek érdekében, akit lélekben adoptáltam, és akit a halál veszélye fenyeget. Kérlek, adj szüleinek szeretetet, és bátorságot, hogy meghagyják gyermekük életét, amelyet Te magad rendeltél számára. Ámen.

Címkék: Szent Anna templom
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!