Mozgalmas és eredményes évet zár a Civil Háló Szövetség


2010-04-22 20:12:39  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Mozgalmas és eredményes évet zár a Civil Háló Szövetség főképe

Megtartotta éves közgyűlését a Civil Háló Szövetség ma délután. A tagok 3 napirendi pontot tárgyaltak: meghallgatták a 2009/2010-es évadról szóló beszámolót, megbeszélték az előttük álló programokat és új ügyvezető testületet választottak.
Az elmúlt időszak munkájáról Veszpréminé Turtsányi Valéria számolt be. A Civil Háló Szövetség jelenleg 78 tagszervezetet számlál, ebben az évadban mintegy 7 új szervezet alakult. A szövetség vezetőségi tagja számos új kezdeményezés sikeréről számolt be, kialakítottak például egy ún. számítástechnikai szolgáltató teret, amelyet a fiataloktól a nyugdíjasokig sokan igénybe vettek. Emellett megalakult a Civil Háló Szövetség Ifjúsági Munkacsoportja is, melynek célja a települési önkormányzatok és egyéb civil szervezetek együttműködése révén megvalósuló ifjúsági programok szervezése. A Civil Iroda szolgáltatásait 70 szervezet vette igénybe, többnyire a pályázatírással és a pénzügyi problémákkal kapcsolatos tanácsadás volt a legnépszerűbb.
Sikeresen lezajlott a regionális nonprofit konferecia, melyen 110 fő vett részt a régió számos településéről. Az elmúlt időszakban több hagyományos rendezvényt eredményesen zárt a szövetség. A „Miénk a ház” elnevezésű programon 9 szervezet 18 foglalkozást tartott mintegy 300 érdeklődőnek. A rendezvény keretében megnyílt, 30 kiállítót felvonultató vándortárlat pedig – Pápán kívül – 5 kistérségi településen mutatkozott be. Idén negyedik alkalommal rendezik meg a „Civil Majális” elnevezésű programot, ennek részleteiről Baán Éva adott tájékoztatást. Kiemelte, hogy a tavalyi évhez hasonló sikerben bízva, idén is az Erzsébet ligetben, vagyis a JMK színházépülete mellett rendezik meg a programot május 8-án, 12:30-19 óráig. A rendezvény különlegessége, hogy ezúttal az egyik tagszervezettel, a Pápai Ebtenyésztők és Hobbikutyások Egyesületével közösen szervezik meg.
Baloghné Uracs Marianna, az NCA Közép-dunántúli Regionális Kollégiumának tagja elmondta, a Civil Háló Szövetség munkáját az is dicséri, hogy ebben az évben 38 tagszervezet nyújtott be működési célú pályázatot az Nemzeti Civil Alapprogramhoz, a szövetség indulásának évében, 2007-ben mindössze 5 tagszervezet pályázott.
A vezetőség 2 éves megbízatása idén lejárt, ezért a tagokat a mai közgyűlés alkalmával újraválasztották. A vezetőségi tagok a következő két évre: Veszpréminé Turtsányi Valéria, Baán Éva, Baloghné Uracs Marianna, Koloványi Attila, Birloni István.

Kapcsolódó cikk:


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!