Jól szerepelt a Petőfi Gimnázium az országos úszó diákolimpián


2017-03-21 13:56:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jól szerepelt a Petőfi Gimnázium az országos úszó diákolimpián főképe
Az idei évben Debrecenben találkoztak az úszó diákolimpia országos döntőjének résztvevői, hogy a Városi Sportuszodában nemes küzdelemben eldöntsék a bajnoki címek és a további helyezések sorsát. A pápai diákok egy sikeres megyei verseny után bizakodva várhatták az országos viadalt, ahol a két nap során több mint 1300 fiatal mérte össze tudását. Pápáról tíz egyéni és négy váltó szerzett jogot a szereplésre, közülük nem tudott mindenki elutazni a cívis városba. A legnagyobb létszámban a Petőfi Sándor Gimnázium képviseltette magát, az intézmény testnevelője, Koncz János elmondása alapján minden idők legjobb úszó diákolimpiáján vannak túl.
- Egy fárasztó, 400 kilométeres utazás után kimagaslóan teljesítettünk az országos megmérettetésen. Három egyéni és két váltóban voltunk érdekeltek. Már ez is nagy szó, hiszen az országos döntőbe csak a megyei első helyezettek juthattak be, a nyolc továbbjutó helyből öt petőfis volt. Tóth Nikolett 100 méteres mellúszásban 12. lett, Kovács Ádám 100 méteres gyorsúszásban új egyéni csúccsal 8. helyen csapott a célba. Nagy Rebeka jóvoltából a dobogóra is felállhattunk, tanulónk 100 méteres hátúszásban úgy szerezte meg a harmadik helyet, hogy nem volt 100 százalékos állapotban, rá hamarosan ugyanis térdműtét vár. A fiú 4x50 méteres gyorsváltó 10., míg a leány 4x50 méteres gyorsváltó 8. lett, mindkét helyezés az eddigi legjobb petőfis eredmény.
Koncz János elmondta, az iskola tanulói „B” kategóriában, azaz az amatőrök között indultak, ennélfogva a csapatban két kézilabdás, kosaras, vízilabdás és egykori úszó is helyet kapott.

További pápai eredmények:
Dombos Bence (Türr) – 100 méter gyors 13. hely, 50 méter mell 17. hely
Horváth Rebeka (Gyurátz) – 100 méter gyors 14. hely
Eszes Patrik (Szent István) – 100 méter hát 12. hely
Fodor Luca (Türr) - 100 méter gyors 19. hely, 100 méter hát 18. hely
Balogh Eszter (Türr) – 50 méter mell 17. hely
Türr 4x50 m leány gyorsváltó 10. hely

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!