Karate: 12 pápai érem a diákolimpián


2017-03-20 16:19:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: 12 pápai érem a diákolimpián főképe

A 2017-es esztendő igazán hamar elkezdődött a Patent Griff SE karatékái számára. Az idei tavaszi szezon első versenye az év talán legrangosabb hazai utánpótlás bajnoksága az országos diákolimpia elődöntő és döntő volt, előbbit Várpalotán, utóbbit Veszprémben rendezték Az első összecsapáson közel 400, a második versenyen több mint 600 karatés vett részt. Óriási mezőny, fantasztikus küzdelmek, izgalmas percek jellemezték mindkét tornát. A pápai csapat eddig példátlan 18 főnyi nevezést adott le az első fordulóra, ebből 14-en kvalifikálták magukat az országos döntőbe. Bolla Péter, a fiatalok felkészítője úgy vélekedett, nagyon szépen látszik a versenyzői csapat fejlődése az elmúlt két verseny alapján.
- A tavalyi évben mindössze fele ennyi indulója volt a sportegyesületnek. Az idei esztendőben már három csoportunkból (Pápa, Celldömölk, Ugod) is részt tudtak venni a rangos eseményen. Az elődöntőt hét éremmel zárta a csapat, Benkő Ármin és Szigeti Panna első, Major Bence, Gödri Barnabás, Lázár Gréta második, Cheyenne Dokter és Füszfa Milán harmadik lett.
Két héttel később a Veszprém Aréna adott otthont az országos finálénak, a pápai klubból 14 versenyzők kvalifikálta magát, azonban tatamira sérülések miatt csak 12-en léptek. Ennek ellenére szép eredmények születtek.
- A döntőt öt éremmel zárta a csapat – folytatta az eredmények felsorolását a klub edzője. Szigeti Panna Veszprémben is első helyezést szerzett, Benkő Ármin, Major Bence, Gödri Barnabás és Cheyenne Dokter bronzéremmel gazdagodott. A döntő kapcsán is hasonló konzekvenciákat lehet leszűrni, mint a várpalotai bajnokság után. A különbség annyi volt, hogy ezen a versenyen már az egész ország legjobb karatékái küzdöttek a dobogós helyezésekért. Ez is a csapat erejét mutatja, hogy így is mindössze két éremmel szereztünk kevesebbet, mint az elődöntőn. Elégedettek lehetünk az elért eredményekkel, nálunk még mindig nem az eredmény az elsődleges cél, hanem a teljesítmény. Szeretem, hogy ennyire jó csapatunk van, és hogy egyre többet tesznek a gyerekek a jó szereplés és fejlődés érdekében, a jövőben is csak ez lehet a célunk.
A következő megmérettetések májusban várnak majd a Patent Griff Se versenyzőire, addig még bőven van idő a hiányzó képességeket fejleszteni és a legjobb formát hozni, hogy ott is szépen szerepeljenek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!