EU-tanóra a katolikus iskolában


2017-03-19 11:10:59  | cikk: ha  | 


EU-tanóra a katolikus iskolában főképe

Az Európai Bizottság hozta létre a Europe Direct irodákat azzal a céllal, hogy tájékoztassák a lakosságot az Európai Uniót érintő kérdésekről. A veszprémi iroda három éve tart órákat általános és középiskolákban, Pápán is jártak már munkatársaik. Most a Szent István Római Katolikus Iskolába látogatott el Csitei Tímea, nemzetközi munkatárs, Europe Direct tanácsadó.

A Europe Direct iroda munkatársa, Csitei Tímea interaktív módon mutatta be, hogyan jött létre az EU, hogyan működik, mik a tagállamok közös céljai, és az uniós tagság milyen hatásait érzékelhetik a diákok is a mindennapi életükben. Szó esett arról, hogy hány tagország van, miért van 12 csillag a zászlóban, milyen jelképei vannak az uniónak és milyen előnyökkel jár a tagság.

Csitei Tímea négy foglalkozást tartott az iskolában

Az órák végén tesztelhették a tanulók a tudásukat kvízkérdésekkel, játékos feladatokkal. A csapatok ügyesen felismerték azt is, hogy a jellegzetes épületek mely fővároshoz tartoznak. A három legügyesebb csoport ajándéktárgyakat kapott. Csitei Tímea elmondta, hogy szívesen tartanak foglalkozásokat az iskolákban, hisz azt tapasztalják, hogy gyakran a középiskolások is nagyon keveset tudnak az Európai Unióról. A gyakorlat azt mutatja, hogy az általános iskolások még nyitottabbak az információkra, szívesen vesznek részt játékos feladatokban. A gyerekek elmondták, hogy tetszett nekik az óra, főként a játékok. Voltak ismereteik már, például tudták, hogy 28 tagja van az EU-nak, de a működésésről sok új érdekességet hallottak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!