Szent Patrikot ünnepelték a tarczysok


2017-03-17 23:13:02  | cikk: Babos Petra  | 


Szent Patrikot ünnepelték a tarczysok főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában 2011 óta hagyomány, hogy az írek védőszentjének ünnepét, a Szent Patrik-napot megünneplik a kéttannyelvű alsó tagozatban. A rendezvény évről évre izgalmas színfoltja az éves programsorozatnak, amit a diákok már nagyon várnak. Ezen a napon mindenki zöldbe öltözik, ami a tavaszt és a szerencsét is jelképezi. A műsorral, vidám játszóházzal színesített ünnep napja március 17-e, Szent Patrik halálának napja, melyről világszerte megemlékeznek ott, ahol sok az ír bevándorló.
- Nemzeti ünnepeinken kívül fontosnak tartjuk, hogy más nemzetek jeles napjaival is megismerkedjenek a kéttannyelvű tagozatra járó tanulók, s erre tökéletes alkalom a Szent Patrik-nap. Az ír zászló egyik színe a zöld. Írországot „Smaragdszigetnek” is hívják a táj miatt, illetve a tavasz és a lóhere színe is a zöld. Általános felfogás, hogy ha zöldben vagy, az szerencsét hoz. A szimbólumok a lóhere, az üst, a szivárvány és a patkó - mondta Nagy Gabriella, szervező, aki hozzáfűzte, a diákok már tanórákon megismerkedtek Szent Patrikkal, s az életével.
Az eddigi évektől eltérően, idén új köntösbe öltöztették a rendezvényt, hiszen nem felvonulással, hanem vidám, változatos játszóházzal és kézműveskedéssel tették színessé a délutánt. A tanulók készítettek papírból lóherét, de koboldot is színezhettek, vagy éppen pénzt számlálhattak, memória játékozhattak, természetesen mindent a Szent Patrik-nap jegyében.
A programot a 2. e osztályosok ír táncbemutatója és a 4. c osztályosok műsora színesítette.
A diákok előzetes feladatként plakátot készítettek, amelyekkel az aulát díszítették.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!