Máltai közgyűlés


2017-03-17 09:56:00  | cikk: pi-pa  | fotó: Babos Petra  | 


Máltai közgyűlés főképe
Tegnap tartotta éves közgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja. Az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban megtartott rendezvényre a csoport tagjai és önkéntesei mellett meghívást kaptak Pápa Város Képviselő-testületének tagjai, valamint a csoporttal együttműködő szervezetek képviselői is.
A közgyűlésen megjelentek beszámolót hallhattak a szeretetszolgálat pápai csoportjának 2016-os tevékenységéről és gazdálkodásáról. Mint elhangzott, a hagyományos adománygyűjtő és adomány átadó tevékenység mellett – melyet az elmúlt évben sikerült kiterjeszteniük több Pápa-környéki településre is - a csoport az elmúlt évben rendkívül szerteágazó tevékenységet végzett. Az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban közel egy éve útjára indították Kultúr-Kuckó programjukat, melynek alapja egy könyvcsere lehetőség, emellett nyári tábort, népdaléneklési versenyt és számos családi programot is szerveztek a programnak köszönhetően. A csoport havi rendszerességgel szervezi meg Segítünk, hogy segíthess! elnevezésű gyermek-egészségügyi előadássorozatát, melynek előadója, dr. Lőrincz Matild gyermekorvos minden alkalommal aktuális, gyermekek egészségét érintő kérdéssel foglalkozik, majd válaszol a felmerült kérdésekre. A szeretetszolgálat a Sanogenesis Alapítvánnyal együttműködve vett részt a III. Megaforce Dance Cup táncversenyen, ahol jótékonysági vásárt rendeztek és a régió mozgó játszótere és a helyi csoport önkéntesei közreműködésével kézműves játszóházba várták a családokat.
A közgyűlésen elhangzott, a pápai máltások kiváló kapcsolatot ápolnak a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesületével, melynek nyomán az elmúlt évben közel 650 nyugdíjas vehetett át alma csomagot, emellett gyermekruhákat és bébiételt, valamint a karácsonyi időszakban közel 120 élelmiszercsomagot is kaptak az egyesület tagjai, akik közül többen önkéntesként segítették a szeretetszolgálat Adni öröm adománygyűjtő akcióját.
Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának vezetője megköszönte a város önkormányzatának azt a támogatást, amelyet a csoport által használt helyiségek biztosításával nyújtanak, és köszönetet mondott mindenkinek, aki a csoport munkáját valamilyen módon segíti. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, a szeretetszolgálat Pápán rendkívül nehéz anyagi helyzetben végzi tevékenyégét, anyagi támogatást szinte soha nem kapnak, a Kultúr-Kuckó programot például kizárólag a régió anyagi hozzájárulásával tudják működtetni, fogyatékkal élőket ellátó támogató szolgálatuk pedig szintén forráshiánnyal küzd. Ezért is volt különösen örömteli számukra, hogy az Egyetemes Imahét szervezői az idei évben a csoportot támogatták perselygyűjtésükkel.
Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő az elhangzottakra reagálva elmondta, nagyra értékeli a szeretetszolgálat Pápán végzett munkáját, melyet eddig a híradásokból ismert. Az anyagi problémákról csak most szerzett tudomást, de úgy gondolja, ez a tevékenység mindenképpen több támogatást érdemelne.
A közgyűlés végén a csoport tagjai megválasztották az április 1-jei regionális küldöttgyűlésre delegált küldötteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!