Megállapodás született Eilat és Pápa együttműködéséről


2017-03-14 15:00:16  | cikk: pi-pa  | 


Megállapodás született Eilat és Pápa együttműködéséről főképe
Városunk delegációja – dr. Áldozó Tamás polgármester, Bocskay László és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselők, valamint Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka – az elmúlt héten az izraeli Eilatba utaztak, ahol közel három éves előkészítő folyamatot követően, március 6-án aláírták a két város jövőbeni együttműködését meghatározó keretszerződést, jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás.
A polgármester elmondta, a két város közti kapcsolat közös testvérvárosuk, a hollandiai Kampen révén alakult ki. Évekkel ezelőtt, egy ottani rendezvényen találkoztak először az 55 ezres izraeli város és Pápa képviselői, és az eilati polgármester akkor kapott meghívást Pápára. Néhány évvel később ez a látogatás megvalósult, később pápai delegáció viszonozta azt. A kölcsönös látogatások során kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően a pápai képviselő-testület valamennyi tagja támogatta azt a határozatot, amelyben az együttműködésről döntöttek.

Dr. Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón számolt be az Eilatban tett látogatásról

Dr. Áldozó Tamás elmondta, Meir Ytzhak Halevi, az izraeli város polgármestere hangsúlyozta, azt várja az együttműködéstől, hogy a két város fiataljai minél többet találkozzanak egymással, minél jobban megismerjék egymást, minél többet beszélgessenek, ezáltal minél többet tudjanak tenni azért, hogy a világunk jobb legyen. A kapcsolat másik célja, hogy a két nép kulturális örökségét, kulturális értékeit megosszák egymással.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a lendületesen fejlődő és számos látnivalót, kikapcsolódási lehetőséget kínáló Eilat testvérvárosai közt van többek közt Sopron, Torontó, Los Angeles, Durban és Jalta is. Pápán most pontosítják majd, hogy mely területeken, mely rendezvényeken és melyik szervezetek bevonásával képzelik el a közeli jövőt, de valószínű, hogy ősszel, a borfesztivál idején érkezik egy kórus Eilatból, s abban bíznak, hogy első lépésként egy pápai kórust is be tudnak vonni az együttműködésbe. Nekik lehetőségük lesz majd arra, hogy Eilatban képviseljék Pápa Várost. Emellett az önkormányzat szeretné, ha a kapcsolat építésében a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület is részt vállalna.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!