Négy Fighting Force-os a dobogón


2017-03-14 08:24:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Négy Fighting Force-os a dobogón főképe
A 2017-es versenyszezon idei első megmérettetésén Dorogra látogatott a Fighting Force SE. A tizenkettedik alkalommal megrendezett Esztergom-Kertváros Kupa nyílt nemzetközi harcművész bajnokságon a szervezők öt különféle szabályrendszert hirdettek meg, a formagyakorlat, önvédelem, light és full contact, valamint K-1 szabályrendszerű kategóriákra 22 klub 153 indulója nevezett. A pápai egyesületet négy harcos, Kertész Bátor, Sági Kristóf, Halász Csaba és Lőrinczi Gábor képviselte, szereplésük pedig jól sikerült, hiszen összesen két aranyérmet-, egy második és egy harmadik helyezést szereztek.
- Nyolc meccs, hat győzelem és két szoros vereség idei első versenyünk mérlege, azt gondolom, nincs okunk panaszra – értékelte a versenyt Kasza László. Jó volt a lebonyolítás, a házigazdák ugyanis négyes minitornákat szerveztek, így minden kis tanítványomnak két-két meccse volt. Halász Csaba élete első nemzetközi versenyén ezüstérmes lett úgy, hogy a döntőben óriási csatában szenvedett vereséget rutinosabb, szigetszentmiklósi ellenfelétől. Kertész Bátor döntőbe jutásért szegedi ellenfelét pontozással, a döntőben a veresegyházi indulót döntő fölénnyel verte, így bajnoki címet szerzett. Bátorhoz hasonlóan a dobogó legmagasabb fokára állhatott Sági Kristóf, aki a döntőbe jutásért szlovák ellenfelet, a fináléban szegedi riválisát verte meg. Lőrinczi Gábor pomázi ellenfelétől pontozásos vereséget szenvedett, majd a bronzmeccsen egy újfehértói harcost döntő fölénnyel vert meg, így harmadik helyen végzett. Elégedett vagyok a fiatalokkal, nem szabad elfelejteni, hogy 7-14 éves gyerekekről beszélünk, akik másfél éve dolgoznak velem. Tavaly egy zalaegerszegi és egy pápai versenyen is megmutatták mire képesek, úgy látom, sokat fejlődtek. A gyerekek túlszárnyalták az előzetes várakozásaimat, a tisztes helytálláson túl bátran küzdöttek, csak dicséret illetheti őket.
Kasza László a jövő terveivel kapcsolatban elmondta, júniusig két bajnokságon biztosan megméretik magukat, majd egy Európa-kupa szerepel a versenynaptárban. Az egyesület vezetője végezetül köszönetet mondott a támogatóknak, akik segítették a tatami-, illetve a védőfelszerelések vásárlását valamint a versenyen való részvételt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!