Szerdán délelőtt várják az emlékezőket a Március 15-ei ünnepségre


2017-03-13 14:56:39  | cikk: Babos Petra  | 


Szerdán délelőtt várják az emlékezőket a Március 15-ei ünnepségre főképe
Pápa Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Önkormányzat szerda délelőtt tartja a városi megemlékezést az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából. A Március 15. téren tartandó ünnepség helyszínén ma délelőtt már felállították a színpadot, a főpróbát holnap délután tartják.
Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója tájékoztatta a sajtó képviselőit a rendezvényről
A szerdai megemlékezés 9 óra 40 perctől toborzózenével indul Pápa Város Fúvószenekarának jóvoltából, az ünnepség 10 órakor a Himnusz hangjaival kezdődik. Ezt követően Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke mond ünnepi beszédet, majd zenés-irodalmi műsort láthatnak az emlékezők Föl hazám, föl nemzetem címmel. A műsorban Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas gitáros, énekes, zeneszerző, Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas érdemes színművész és a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület működik közre. A program a hagyományoknak megfelelően a városi kitüntetések átadásával és díszsortűzzel folytatódik, majd koszorúzással és a Szózat hangjaival zárul - tájékoztatta hírportálunkat Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója, aki hozzáfűzte, nagy öröm intézményük számára, hogy volt munkatársuk, jelenlegi közérdekű önkéntesük, Baán Éva is a kitüntettek sorában van, aki 32 éve segíti a JMSZK működését minőségi szervezőmunkájával.
A Vajda Óvoda Napsugár csoportja a Petőfi-szobornál
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kísérő családi program teszik teljessé az ünnepet. A Kékfestő Múzeumban 48-as játszóházba várják a családokat, ahol az ünnephez kapcsolódó tárgyakat, többek között origami technikával kokárdát készíthetnek az ügyes kezű gyerekek és szüleik. A Pápai Huszáregyesület közreműködésével pedig korabeli egyenruhákat próbálhatnak az érdeklődők. A program szerdán 9 és 12 óra között látogatható. Sok szeretettel várnak mindenkit.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!