Nagy akarat, nagy bravúr


2017-03-12 20:00:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagy akarat, nagy bravúr főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság második helyén álló Tarjánt látta vendégül az elmúlt héten idei első idegenbeli sikerét begyűjtő Bakonyerdő Pápa. Kapcsándi Zsolt csapata – ahogy arról be is számoltunk - Balatonfüreden 31-29-es győzelmet aratott és egy pontra megközelítette az utolsó előtti Ácsot. A vasárnapi játéknapon nem a mieink voltak az esélyesek, ezt a tabellán elfoglalt helyezés mellett az odavágó 30-19-es végeredménye is mutatta. Dacolva az előzetes esélylatolgatásokkal jól kezdett a Pápa, mely a 10. percre érte utol ellenfelét (4-4), sőt Kapcsándi Kristóf góljával a vezetést is átvette. Soós jól teljesített a kapuban, Nagy Péter a védelem oszlopa volt, Kapcsándi Kristóf, Szakács Dániel és Bors Martin keze pedig nem remegett meg a tarjáni kapu előtt, a vendégek mestere húsz perc játék után 14-10-nél kért időt. A rövid fejmosás hatott, három perc alatt ugyanis kiegyenlítettek a vendégek, nem csoda, hogy Kapcsándi Zsolt is magához rendelte játékosait. A játékrész hajrája megint a pápaiaké volt, akik kétgólos előnnyel mehettek nagyszünetre. Szerencsére nem maradt az öltözőben a Bakonyerdő, Soós ismét elkapta a fonalat, a hazai támadásokkal pedig nem tudtak mit kezdeni a vendégek, akik láthatóan nem erre készültek. A félidő felénél a tarjáni védelem oszlopát, Sebestyén Mátét harmadszor is leküldték két percre, aki így kipontozódott, ami meglátszott az eredményen, tíz perccel a lefújás előtt már hét gól volt a különbség (30-23). A vendégek hiába váltottak 5-1-es védekezésre, a támadásaik után lassan rendeződtek vissza, amit a gyors pápaiak kihasználtak, az 55. percben Tolner szélső bombájával már kilenc volt közte (34-25). A végére ebből nyolc gólt sikerült megőrizni, a Bakonyerdő az elmúlt héthez hasonlóan borította a papírformát és megérdemelt, 35-27-es, bravúros győzelmet aratott.

Bakonyerdő Pápa – Tarján SE 35-27 (17-15)

Kapcsándi Zsolt: Ugyanaz a csapat vagyunk, amely két hete kikapott az Ácstól, azzal a nem kis különbséggel, hogy a játékosok elkezdtek hinni magukban és egymásban, végre csapatként funkcionáltunk. Talán a tarjániak le is becsültek minket egy kicsit, azt gondolom, ma minden csapatrészben jobbak voltunk és jobban akartuk a győzelmet, gratulálok mindenkinek.

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 11
Bors Martin 8
Szakács Dániel 6
Bors Patrik 5
Fűzi Attila, Tolner Balázs, Komjáthy István, Stall Levente, Sipőcz Milán 1-1

A juniorok 42-22-es győzelmet arattak, mellyel továbbra is vezetik a tabellát, előnyük már négy pont a Felsőörs II előtt. A bajnokság március 19-én Ajkán folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!