Megmaradt a tavaszi veretlenség


2017-03-11 17:45:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megmaradt a tavaszi veretlenség főképe
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában sorozatban harmadik tavaszi győzelmére készült a Perutz FC. A pontvadászat második helyén álló pápai alakulat a Csetény és a Balatonalmádi legyőzése után a negyedik helyezett Tihanyt látta vendégül. Augusztus végén – az odavágón – alaposan megizzadtak a mieink a Balaton partján, hiszen egy góllal, 3-2-re tudtak csak nyerni. A mostani ellenfél is két sikerrel kezdte a szezont, az Ajka Kristályt 6-0-ra, Gyulafirátótot 2-1-re győzték le. A sárga-kékek a Simon – Udvardi, Domján, Kovács, Bolla – Szalai G., Somogyi, Baldauf, Szép, Nagy P. - Venczel kezdővel vágtak neki az első félidőnek, melynek első komoly helyzetéig a 16. percig kellett várni, ebből mindjárt meg is szerezte a vezetést a hazai gárda: egy bedobás után Szalai passzolt Venczel elé, aki Sárdi kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt 1-0. Három perccel később Venczel egy lövőcsel után Baldauf elé tálalt, aki 16 méterről a jobb kapufa mellé gurított. A 37. percben a semmiből egyenlített a Tihany, Szalai eladott labdáját Gál lőtte a kapu bal sarkába 1-1. A második játékrészt lendületesebben kezdték a mieink, a kapujuk elé szegezték a tihanyiakat. A 49. percben egy szögletet követően Bolla bólintása kerülte el a keresztlécet, négy perccel később Somogyi passzát Venczel pörgette Udvardi elé, aki a jobb felsőbe lőtt, ez volt a téli igazolás első gólja Perutz mezben 2-1. Egy óra játék után a csereként beállt Szedlacsek előtt két ziccer is adódott, előbb Stáhl becsúszva tisztázott, majd Szép beadását csúsztatta mellé. A 67. percben aztán összejött a gól a támadónak, Szalai szabadrúgására kiváló ütemben érkezett az ötösre, és védhetetlenül a hálóba fejelt 3-1. A folytatásban Szedlacsek két alkalommal is növelhette volna góljai számát, ám Sárdi kapus mindkét alkalommal a helyén volt. A találkozó utolsó lehetőségét a hosszabbításban Venczel hagyta ki, Györkös beadását az ötösön rosszul találta el a csatár. A Perutz idei harmadik találkozóján is veretlen maradt és tovább üldözi a szombati napon szintén győzelmet arató Balatonfüredet. A folytatásban idegenben szerepel a csapat, március 18-án Devecserbe utazik a keret, március 25-én 16 órától pedig Úrkút látogat a Perutz stadionba.

Marton Miklós: Megint saját magunknak tettük nehézzé a meccset, az első félidőben annyi lehetőségünk volt, amivel eldönthettük volna a három pont sorsát. Ellenfelünk előrejátékban nem volt veszélyes, a góljukat is mi ajándékoztuk nekik. A második játékrészre nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, és jobban is koncentrálnunk, ennek köszönhető, hogy két gólt tudtunk szerezni, de ebben a félidőben is sok helyzet maradt ki.

Perutz FC – Tihany 3-1 (1-1) Gsz.: Venczel, Udvardi, Szedlacsek ill. Gál

Perutz FC: Simon – Udvardi, Domján, Kovács, Bolla – Szalai G. (’84 Tóbiás), Somogyi, Baldauf (’64 Mészáros), Szép (’86 Györkös B.), Nagy P. (’56 Szedlacsek) - Venczel

Tihany: Sárdi – Erőss, Stáhl, Nemes G., Németh K. - Varga Gy. (’62 Somosi), Keszei (’88 Kötél), Burgyán, Gál (’46 Gál), Nemes Á. (’83 Bökő) - Kovács Á.

További eredmények:
Balatonfüred – Magyarpolány 2-0
Várpalota – Ugod 1-0
Ajka Kristály – Úrkút 2-0

A bajnokság élmezőnye:
1. Balatonfüred 52 pont
2. Perutz FC 51
3. Úrkút 35

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!