Angol szépkiejtési verseny a Petőfiben


2017-03-09 22:44:26  | cikk: Babos Petra  | 


Angol szépkiejtési verseny a Petőfiben főképe
Hat évvel ezelőtt hiánypótló szándékkal hirdette meg a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium az angol szépkiejtési versenyt a város középiskolásai számára. A megmérettetésen idén 17 diák vett részt három korcsoportban, 9-10. és 11-12. évfolyamos diákok, akik heti 4 vagy annál kevesebb órában tanulják az angol nyelvet, a harmadik kategóriában pedig az emelt óraszámú, két tanítási nyelvű képzésben részt vevő diákok versenyeztek.
A megjelenteket Bognár Anita köszöntötte
Bognár Anita, az angol nyelvi munkaközösség vezetője kérdésünkre elmondta, a verseny két részből állt, az első részben 3 perces felkészülés után minden résztvevőnek fel kellett olvasnia egy eredeti, célnyelven írt ismeretlen prózai szöveget, majd a verseny második részében felolvasták a diákok a szabadon választott prózai művet, mely lehet szépirodalmi vagy irodalmi igényű, köznyelvi szöveg volt.
-A korábbi években irodalmi évfordulókhoz kötöttük a verseny kötelező szövegének kiválasztását. Az idén kicsit megújulva, szakítottunk ezzel a hagyománnyal és egy témát jelöltünk meg, ez pedig a kamaszkor. A kötelező szöveget J. D. Salinger Zabhegyező (új fordításban: Rozsban a fogó) című művéből és Stephen Chobsky: Egy különc srác feljegyzései című regényéből választottuk. A kötelező szövegek előtt a versenyzők és a nézők egy-egy rövid prezentációt láthatnak-hallhattak az említett művekből. Célunk, hogy megismertessük a résztvevőkkel ezeket az alkotásokat, kedvet csináljunk az elolvasásukhoz – tudtuk meg Bognár Anitától.
A zsűri négy tagból állt. Csikósné Marton Lívia angoltanár, tankönyvszerző, Hardi Tünde a Tarczy Lajos Általános Iskola angoltanára, Hegedüs Aliz, a Petőfi Sándor Gimnázium angoltanára, valamint az iskola anyanyelvi lektora, Kenneth Quiter. Az értékelés során a zsűri a helyes hangképzést, hangsúlyozást, pontosságot, hanglejtést és a mondattagolást pontozta.
Az idei évben ismét értékes díjakat kaptak a legjobban szereplők. Szintezett olvasmányokat, az egyik kiadó minden helyezettnek 1 vagy 2 éves online szótár előfizetésre jogosító kuponokat küldött, a Pápai Tankerületi Központ jóvoltából angol regényeket adhattak át a helyezetteknek, de apró ajándékokat, tollat és noteszt is kaptak a diákok.

Képek:


9-10. évf.
1. Szalai Fanni ( Ref. Gimn.)
2. Patkó Judit (Türr)
3. Szántó Celina (Petőfi)

11-12.évf.
1. Laki Dominika (Türr)
2. Boda Sára Lívia (Ref.Gimn)
3. Takács Dóra (Közgáz)

Kéttannyelvűsök
Petőfis kéttannyelvűsök
1. Homlok Anna
2. Palotai-Kóbor Zalán
3. Varga Rebeka
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!