Két osztályba várják az elsősöket a katolikus iskolában


2017-03-09 17:50:30  | cikk: Babos Petra  | 


Két osztályba várják az elsősöket a katolikus iskolában főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola idén is megszervezte a hagyományosnak mondható Manó Tanoda foglalkozásokat. A négy foglalkozásból álló játékos alkalmak során az óvodások és szüleik betekintést nyerhetnek az iskola életébe, s a leendő tanító nénikkel is megismerkedhetnek.
-A 2017/2018-as tanévben is két első osztályt szeretnénk indítani az előző tanévekhez hasonlóan. Az egyik osztályban Kókainé Ménesi Mária és Pappné Mészáros Katalin, míg a másikban Szabóné Rózsa Ildikó és Dely Melinda lesznek a tanító nénik. Katolikus iskolánknak – mint minden más iskolának – az a rendeltetése, hogy kritikusan és módszeresen átadja a műveltséget és ezáltal a személyiség teljes formálódásán munkálkodjék. Ezt a célt a keresztény világlátás szerint igyekszünk elérni. Az iskolánk nevelésének alapja és középpontja maga Krisztus. A keresztény nevelésnek abban kell segítenie a fiatalokat, hogy megérjenek a szabadság felelős megélésére, érzékük legyen a transzcendencia és az igazi értékek iránt - mondta Barabásné Hegedűs Tímea igazgatóhelyettes.
A magyarságra nevelés, a néphagyomány megismerése szempontjából rendkívül fontos a kézműves foglalkozások, ünnepkörökhöz kapcsolódó kulturális műsorok szervezése. A diákok megismerkednek az összes magyar szent életével, és számos szakköri és sportfoglalkozáson is részt vehetnek.
A harmadik Manó Tanodás foglalkozást az uszodában tartják. Az utolsó összejövetelen pedig a húsvét jegyében alkothatnak a gyerekek a Fő téri épületben. Április 5-én a szülőket várják a nyílt napra, ahol a leendő tanító nénik óráit tekinthetik meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!