Szerkezetkész a Mező aulája – ma tartották a bokrétaünnepet


2010-04-21 20:44:12  | cikk: HuHa  | fotó: Édl Krisztián Péter  | 


Szerkezetkész a Mező aulája – ma tartották a bokrétaünnepet főképe
Elkészültek a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézményében, a volt Mezőben épülő aula szerkezetépítési munkálatai, s a beruházás a tetőszerkezet építésével folytatódhat. Ez alkalomból tartottak ma délután a bokrétaünnepet a kivitelező cégek képviselői, az oktatási intézmény és a város vezetői.
A jeles eseményen Unger Tamás, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Az intézmény nagy örömmel veszi ezt a beruházást, hiszen 1892 óta ekkora jelentőségű építkezés nem volt a Mezőben – mondta az igazgató, hozzátéve - az új épület egyrészt kiváló helyszínt biztosít közösségi célokra, a 8 új tanterem pedig lehetővé teszi, hogy az eddiginél lényegesen kisebb helyen koncentrálódjanak a tantermek.
Rabi István, a kivitelezést végző Mező 2009 Konzorcium létesítményfelelőse a múlt év novemberében kezdődött és eddig elvégzett építési munkákról tájékoztatta a jelenlévőket. Ez idő alatt elvégezték a földmunkákat, az alapásási műveleteket, beépítésre kerültek a vasszerkezetek és elkészültek a betonozási munkálatok. A téli leállás után február közepétől a falazással, a függőleges tartóelemek vasszerelésével, zsaluzásával és betonozásával, valamint a vízszintes téráthidaló és térelhatároló elemek elhelyezésével folytatták a munkát. Mindemellett megkezdődött az épületben az elektromos és gyengeáramú rendszer alapszerelése is. A közvetlen folytatásban a tetőszerkezet kialakítása, a belső gépészeti rendszerek alapszerelése történik meg. A létesítményvezető annak a jelentőségét hangsúlyozta beszédében, hogy a TIOP projekt keretében megvalósuló beruházást pápai és környékbeli építőipari cégek végzik, ezáltal a projekt a közvetlen célkitűzések mellett a helyi foglalkoztatási helyzet javítását is biztosítja.
Dr. Kovács Zoltán Pápa város polgármestere, országgyűlési képviselő a TIOP projekt adatait ismertette beszédében. A 2 szintes épületben a szinteken áthúzódó, 400 m2-es aulahelyiség mellett 4-4 tanterem kerül kialakításra, a tetőtérben a kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. Az épület összes hasznos alapterülete meghaladja az 1000 m2-t. Az aula épülete szervesen kapcsolódik a főépülethez, az átjárhatóságot a földszinti folyosó biztosítja.
A projekteseményen dr. Kovács Zoltán polgármester, dr. Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármestere, a PSZSZT elnöke és Rabi István létesítményfelelős jelképesen felavatta a szerkezetkész épületet, majd Pozsgai László, a projekt vezető menedzserének vezetésével jelenlévők megtekintették az elkészült épületrészt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!