Lépéselőnyben a Szabadgyalog SE


2017-03-08 17:42:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lépéselőnyben a Szabadgyalog SE főképe
Az NB II-es sakk bajnokság Széchenyi-csoportjának legutóbbi fordulójában az erős játékerőt képviselő Tapolcát látta vendégül a Huszár Közösségi Házban a Szabadgyalog Sakk Egyesület. A kilencedik játéknapon 11-1 volt a leülési arány az ellenfél javára, ráadásul a hazaiaknál két meghatározó játékos, Bartók Zoltán és Sashalmi Ádám sem tudott játszani.
- Az ellenfél hagyományosan erős csapat, velünk ellentétben egy-két játékost simán tudnak helyettesíteni hasonlóan erős játékosokkal. Nem mi voltunk tehát az esélyesek, mutatta ezt a leülési arány is, két hiányzónk mellett ifjúsági fronton újoncot is avattunk Róka Bálint személyében, aki a Türr István Gimnázium tanulója. Ha lehet ilyet mondani, most ültünk le a leggyengébben a szezon folyamán. Végül hét táblán sikerült egy-egy döntetlent elérnünk, a többi öt tábla vesztett, azaz 8.5 – 3.5 arányban kikaptunk – ismertette az eredményt Kiss Csaba elnök. Döntetlent Margl Roland, Varga Gyula, Mezei Zsolt, Kiss Zoltán, Kerecsényi Zoltán, Mayer Attila és Janus Tamás ért el. A nagy vetélytársunk, az Arborétum HSE két pontot lefaragott velünk szembeni hátrányából, mivel ők 5.5 pontot gyűjtöttek az Ezüst Huszár Veszprém ellen, de így is még 6.5 pont az előnyünk és két forduló van hátra.
A 10. fordulóban március 12-én idegenben szerepel a csapat Keszthelyen, a Spartacus ellen, előtte pedig diákolimpia megyei csapatverseny lesz Ajkán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!