Két országos bajnoki címmel indult az év


2017-03-07 16:27:02  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Füredi Zoltán  | 


Két országos bajnoki címmel indult az év főképe
Egy sikeres téli felkészülést követően a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői számára Szombathelyen, a Sugár úti Sportcentrumban indult a 2017-es versenyszezon. A Téli dobó bajnokság serdülő és újonc kategóriájának induló között kilenc pápai versenyző mérette meg magát.
- Nagy örömünkre mind a kilenc pápai atlétának sikerült bekerülnie a legjobb nyolc közé, így nem lehetünk elégedetlenek – értékelte a február végi versenyt Kis Károly, az atléták felkészítője. Az eredmények összegzésekor első helyre kívánkozik Füredi Dániel neve, aki a 13 éves újoncok között országos bajnoki címet szerzett (49.71 méter), ugyanebben a korcsoportban Tóth Richárd negyedik (44.38) lett, aki mindössze két centiméterrel maradt le a dobogóról. A serdülő fiúk mezőnyében Sztupák László a dobogó második fokára állhatott fel (62.33), ugyanitt Molnár Dániel hetedik (45.64) lett, tőle többet vártam, de sajnos keveset tudott edzésre járni. Szintén a serdülő fiúk között indult Balogh Márkó, aki befért a legjobb nyolc közé (44.44). A lányok vetélkedésében az újoncok között Király Eszter 33.26-tal negyedik helyen zárt, a serdülőknél Gelencsér Viktória négy méterrel javította meg korábbi legjobbját (42.84), ez most a nyolcadik helyhez volt elég. A felnőttek között Csébi Fruzsina nyolcadik, Nagy Gergely a hetedik pozícióban zárta a versenyt.
Március elején – ugyancsak a téli dobóbajnokság keretein belül - az ifjúsági-junior országos bajnokság volt terítéken. A szombathelyi dobórandevún a két korcsoportban összesen 14 klub gazdagította bajnoki címeinek számát, köztük volt a Pápai Atlétikai Club is.
- A junioroknál Csébi Fruzsina lépett dobókörbe, és 50.35-ös eredményével a mezőny élén végzett, ezzel megszerezte a klub második országos bajnoki címét, ami azért is nagy szó, mivel Fruzsina egy hátsérülést követően közel egy éves kihagyás után tért vissza - fűzte hozzá Kis Károly, aki elmondta, legközelebb a futók adhatnak számot tudásukról, március 16-án ugyanis a Várkertben rendezik a városi mezei futóbajnokságot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!