Bejelentkeztek az aranyért


2017-03-06 17:45:40  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Bejelentkeztek az aranyért főképe
A megyei első osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kilián DSE alakulata az elmúlt hétvégén a bajnoki címre hajtó veretlen Balatonszemes otthonában folytatta a tavaszi menetelést. Koncz János tanítványai ősszel 29-29-es döntetlent játszottak hazai pályán, így idegenben nem számítottak esélyesnek. A papírformát végül sikerült felborítani, a pápai lányok bravúros, 35-24-es győzelmet arattak, mellyel feljöttek a tabella harmadik helyére, sőt amennyiben hétvégén legyőzik Ősi csapatát, még egy helyet előrébb kúszhatnak.
- Nagyon vártuk a találkozót, hiszen a csapat a hosszú téli szünet után mérkőzésre és győzelemre is éhes volt – emlékezett vissza Koncz János. Már az ajkai, idegenbeli mérkőzésen látszott, hogy összeért a védekezésünk, és megbízhatóvá, eredményessé vált a támadójátékunk. Ajkát viszonylag simán vertük idegenben (25-33), így jó előjelekkel vártuk a balatonszemesi találkozót. Ahhoz a csapathoz érkeztünk, mely eddig veretlen volt, és a legtöbb gólt lőtte a bajnokságban. A huszadik percig csak ők vezettek, harcos, kemény küzdelem zajlott. 9-8-as állásnál vettük át a vezetést először, de a szünetre már négygólos előnnyel mehettünk (13-17). Mivel a félidőben sikerült a védekezést teljesen átbeszélnünk és már ismertük a figuráikat, a második játékrész elején eldöntöttük a meccset. Az első 15 percet hibátlan védekezéssel és gyors gólokkal megnyertük 12-2-re. Volt, amikor 30-15 volt az eredmény, így a végére mindenki kapott játéklehetőséget és kivehette a részét a közös ünneplésből. Köszönöm a csapatnak, hogy így küzdöttek egymásért és a sikerért. Büszke vagyok rájuk és jó érzés volt fogadni a játékvezetők és az ellenfél csapat tagjainak és hozzátartozóinak a gratulációit.
A csapat edzője kifejtette, ezzel a győzelemmel szorosabbá vált a küzdelem az első három csapat között a megyei bajnokság végső győzelmére. A Kilián DSE március 12-én 11 órától Ősi alakulatát fogadja a Városi Sportcsarnokban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!