Hölgytagjait köszöntötte a nyugdíjas egyesület


2017-03-05 08:16:51  | cikk: Babos Petra  | 


Hölgytagjait köszöntötte a nyugdíjas egyesület főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete kiemelt rendezvényként tartja számon az évente megrendezett nyugdíjas nőnapot. A jó hangulatú program rangját mutatja az is, hogy az alkalmon minden évben nagy számban vesznek részt az egyesület tagjai. Baán Éva, a nyugdíjas egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy az összejövetel rendkívül népszerű, s hogy lassan már a Sportcsarnokot is kinövik, hiszen az egyesületnek 660 tagja van jelenleg.
Sokan gyűltek össze a nőnapi programra
A nőnapi ünnepségen a férfiak egy-egy színes, tavaszi virággal kedveskedtek az egyesület hölgytagjainak, de természetesen a versek és a dalok is a női nemet dicsérték. A rendezvényen szinte minden évben részt vesz dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtitkár és Unger Tamás alpolgármester, akik nagy örömmel köszöntötték a megjelent hölgyeket.
Unger Tamás elmondta, a nőnapon a hölgyeknek megköszönjük, hogy ők vannak.
-A hölgyeknek köszönjük, azt, amilyenné váltunk, hiszen tőlük kapjuk meg az első szavakat, ők vannak ott, amikor az első lépéseket megtesszük életünkben, s ők kísérik végig az életünket.
Végül köszönetét fejezte ki minden feleségnek, asszonynak, nagymamának, hogy az aki, s azt kívánta, hogy ez maradjon is így mindig.
Dr. Kovács Zoltán elsőként gratulált a tagságnak, s Baán Évának, hogy ismét elnökké választották. Mint mondta, minden ilyen alkalomkor a férfiak hálával és csodálattal tartoznak a hölgyeknek, akármilyen korban is vannak.
-Amikor kicsi korban vannak, akkor azért, mert a lányunk, ha nagypapák vagyunk, akkor azért, mert levesz bennünket a lábunkról, ha fiatalok, akkor a szerelmükkel igéznek meg bennünket, amikor érett hölgyek, akkor a tartalmas családi élet összetartó erejével, s amikor szépkorúvá lesznek, akkor a tisztes öregkor, szeretetben, békében történő egymás mellett élését adják nekünk, férfiaknak. Ez egy életív, s benne van minden, ami a hölgyek iránti tiszteletről szólhat – hangsúlyozta az államtitkár, aki minden hölgynek sok boldogságot, egészséget és örömöt kívánt.
Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, mindig nagy hangsúlyt fektettek a közösségépítő rendezvények megtartására, olyanokra, amelyek összekovácsolják a szervezetet. A rendezvényeik között ez az egyik legkedveltebb.
Baán Éva, az egyesület elnöke is köszöntötte a megjelenteket
-Sokan kiveszik a részüket a szervezésből és a műsor összeállításából, ami nagy öröm számunkra. Fontos, hogy ilyenkor a tagok összegyűlnek, s egy kellemes délutánt együtt töltenek, közben beszélgetnek. Az egyesület egyik feladata is, hogy olyan programokkal várja a tagokat, amelyeken jól érezhetik magukat, s megvalósíthatják önmagukat – mondta Baán Éva.
Az Irodalmi Önképző Kör szinte minden rendezvényükön fellép
A nőnapi rendezvényen részt vett az ógyallai nyugdíjas klub is. A felvidéki csoporttal gyümölcsöző kapcsolat alakult ki, a nyár folyamán a pápaiak már jártak Ógyallán. A csoport szombat reggel érkezett városunkba, amikor megtekintették a nevezetességeket, majd a nőnapi programra igyekeztek.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház igazgatója, Farkasdi Lajos, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke, Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények intézményvezetője és Pintér-Papp Eszter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának vezetője.
A szórakoztató programot az Irodalmi Önképző Kör, a nyugdíjas énekkar és a Gráciák színesítette, de meglepetésként fellépett az ógyallai énekkar is. Az estig tartó kiváló hangulatról pedig Mózes László gondoskodott.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!