Lombard Pápa – U20 felkészülési mérkőzés


2009-09-04 13:02:30  | cikk:  | 


Lombard Pápa – U20 felkészülési mérkőzés főképe
Szombaton 10 órától a Perutz stadion centerpályáján az NB I-ben remekül menetelő csapatunk az egyiptomi világbajnokságra készülő U-20-as válogatottat látja vendégül. A frissen kinevezett Egervári Sándor jelenleg is Pápán készül a kerettel, akik szeptember végén kezdik meg a kontinensviadalt. Egervári mester két felkészülési mérkőzést is beiktatott a programba, a szombati mellett szerdán az MTK ellen lépnek pályára a fiatalok. Az U-20 –as keretben helyet kapott a Lombard tehetséges középpályása Heffler Norbert is. A magyar labdarúgó válogatott a tavalyi Európa-bajnokságon vívta ki a részvételi jogot, miután a harmadik helyen végeztek.

A világbajnokság előtt lesz még két háromnapos összetartás a szövetség telki edzőközpontjában, majd 23-án indulnak Egyiptomba. Az U20-as válogatott nagyon jó sorsolást tudhat magáénak, szeptember 27-én Honduras ellen mutatkoznak be a tornán, második mérkőzésünk 30-án Dél-Afrika, a harmadik pedig október 3-án, az Egyesült Arab Emirátusok ellen lesz. A csoportból tehát kötelező a továbbjutás. Egyetlen hátráltató tényező az lehet, hogy viszonylag kevés idő – egy hónap – állt rendelkezésre a felkészülésre. Kisteleki István a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke sokat vár a csapattól és bízik a remek szereplésben, mivel „az őszi U20-as világbajnokság az egész magyar labdarúgás jövője szempontjából is fontos esemény lesz” – emelte ki a világesemény honi vonatkozását a vezető.


A magyar keret:

Kapusok:
Megyeri Balázs (Ferencváros) Kunsági Roland (Budapest Honvéd)

Védők:
Debreceni András (Budapest Honvéd) Korcsmár Zsolt (Újpest) Présinger Ádám (Videoton) Szabó János (Paks) Szekeres Adrián (MTK Budapest) Varga Péter (Manchester City) Zámbó Bence (Győri ETO) Kádár Tamás (Newcastle United)

Középpályások:
Búrány Zoltán (DVTK)Dudás Ádám (Győri ETO) Heffer Norbert (Pápa) Koman Vladimir (AS Bari) Nagy Olivér (PMFC) Simon Ádám (Haladás) Takács Péter (DVTK) Tóth Bence (Ferencváros) Varga Roland (Brescia Calcio)

Csatárok:
Balajti Ádám (DVTK) Futács Márkó (Werder Bremen) Gosztonyi András (MTK Budapest) Németh Krisztián (AEK Athén) Simon András (Cordoba FC)

A világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Egyiptom, Trinidad és Tobago, Paraguay, Olaszország.
B csoport: Nigéria, Venezuela, Spanyolország, Tahiti.
C csoport: Egyesült Államok, Németország, Kamerun, Dél-Korea.
D csoport: Ghána, Üzbegisztán, Anglia, Uruguay.
E csoport: Brazília, Costa Rica, Csehország, Ausztrália.
F csoport: Magyarország, Egyesült Arab Emírségek, Dél-Afrika, Honduras


Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!