Megrángatták az Oroszlán(y) bajszát


2017-03-04 08:26:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megrángatták az Oroszlán(y) bajszát főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság alapszakaszának első helyéért a Veszprémmel vetélkedő Oroszlányt látta vendégül a Pápai Kosárlabda Club. A novemberi odavágón az amerikai légiós, Lewis vezérletével 106-41-es kiütéses oroszlányi siker született, volt tehát törlesztenivalója a pápaiaknak. Mindkét alakulat zsinórban három begyűjtött győzelemmel várta a találkozót, melynek egyértelmű esélyesei a vendégek voltak. Ami a mieinket illeti, az elmúlt héten értékes idegenbeli győzelmet arattak Budafokon, és mint később kiderült, a 67-78-as siker volt a csapat egyik legjobbjának, Nikola Majicnak az utolsó meccse, a héten ugyanis megváltak a szerb légióstól, helyére - éppen Oroszlányból – a 27 esztendős, 204 centiméter magas Keller Vidort igazolták, aki egyelőre még nem volt ott a kezdő ötösben, Keresztes, Kálmán, Szanati, Horváth, Bereczki viszont igen. A hazai és vendég szurkolók kiváló hangulatot teremtettek a sportcsarnokban, és főleg a vendég drukkerek örülhettek tíz perc játék után, ugyanis nagyon megnyomta az első negyedet az OSE, öt perc alatt mindössze három pontot engedélyezett a hazaiaknak, ekkor ők viszont már 14 pontnál jártak, jött is Vajda József időkérése. A folytatásban sem változott érdemben a játék képe, az új igazolás Rackley vezérletével az Oroszlány irányította a meccset, 17-29 állt a táblán az első etap után. A második felvonás sem a mieink elképzelései szerint indult, ugyanis ellenfelük egy 7-0-s futással kezdett, a hazai gólcsendet Hadnagy duplája törte meg (19-36). Sajnos a Pápa kinti dobásai rendre kiszédültek a gyűrűből, így középtávolikkal, betörésekkel faragtak a tetemes hátrányból, már amikor sikerült, ugyanis a pechszéria mellé elég rossz dobóforma párosult, a nagyszünetre megmaradt a 12 pontos differencia (31-43). A harmadik negyed a másodikhoz hasonlóan ismét egy 7-0-s oroszlányi futással indult, melyet újabb időkérés követett, ami hatott, ugyanis a hazaiak védekezése és dobóformája 180 fokos fordulatot vett, 18 pontos hátrányból egy 10-0-s(!) hazai henger következett, és sikerült 43-51-re zárkózni. Időt is kért a láthatóan megzavarodott fekete mezes alakulat, mely tudta rendezni a sorokat és az utolsó felvonás előtt visszaállította a 12 pontos különbséget (47-59). Az utolsó negyedben tíz egységen belülre nem tudott kerülni a PKC, ettől függetlenül a pápai fiúk minden elismerést megérdemelnek, hiszen a kezdeti megilletődöttség után egyenrangú ellenfelei voltak a feljutásra pályázó Oroszlánynak, a vendégszurkolók sportszerűségből pedig jelesre vizsgáztak, hiszen kedvenceik mellett a pápai játékosokat és edzőjüket is megtapsolták a mérkőzés végén.

Pápai Kosárlabda Club – OSE Lions 61-79 (17-29, 14-14, 16-16, 14-20)

Vajda Balázs: Reális az eredmény, az Oroszlány egy nagyon jól összerakott, bajnokesélyes csapat, ennyivel jobbak is. Ha az elején nem vagyunk megilletődve és dobunk egy hazai pályát, lehetett volna esélyünk. Volt nálunk több jó egyéni teljesítmény, de mindenki jól szállt be a meccsbe, az első öt percet leszámítva a védekezés is elfogadható volt,hiszen 79 ponton tudtuk tartani ezt az erős gárdát. Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyertek.

Pápai Kosárlabda Club: Szanati M. 14/3, Keresztes 7, Kálmán 12/3, Horváth G. 8, Bereczki 5. Csere: Hadnagy B. 10, Keller 3, Fülöp 2, Schveighoffer, Perger, Domján

A csapat március 10-én az MTK Törökbálint otthonába látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!