Az agrárium ünnepére készülnek


2017-03-02 20:21:18  | cikk: pi-pa  | 


Az agrárium ünnepére készülnek főképe
Az idei évben május 19 és 21. között rendezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Pápai Agrárexpót, hangzott el a mezőgazdasági szakkiállítás és vásárral kapcsolatos tudnivalókról ma délután tartott sajtótájékoztatón.
A rendezvény jóval túlmutat a hagyományos jelzőn, sokkal inkább tradicionálisnak mondható – emelte ki Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, majd hangsúlyozta, az elmúlt évben a kiváló időjárásnak és a szervezésnek köszönhetően több, mint 12 ezer látogatót fogadott a regionális rendezvény, melynek célközönsége a szakma és azok a nem szakmai érdeklődők, akik tartalmas kikapcsolódásra számítanak.
A rendezvény főszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara lesz, mondta az elnök, de az expót nem tudnák megszervezni a város önkormányzatának támogatása, pozitív hozzáállása nélkül. Az expo az elmúlt két évtizedben megtalálta a helyét a szakmai kiállítások sorában és komoly regionális rendezvénnyé nőtte ki magát.
Mint elhangzott, a szakmai programok, fórumok mellett az idei évben is lesz szakmai konferencia, emellett családi programok, bemutatók színesítik a három napos agrárünnep programját.
Győrffy Balázs úgy fogalmazott, a korábbi évek sikerei édes teherként nehezednek a szervezőkre, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy meg tudjanak felelni az elvárásoknak.

Az agrárexpo komoly regionális rendezvénnyé nőtte ki magát

A mezőgazdasági ágazat legfőbb stratégiai célja, hogy mind több, mind jobb, mind jobban feldolgozott és mind finomabb mezőgazdasági és élelmiszeripari terméket állítsanak elő. Ahhoz, hogy ez így legyen, szakmai színvonalat kell emelni. A színvonal emeléséhez pedig új gépek, új technológiák, új berendezések, új anyagok, új kemikáliák, új vetőmagvak kellenek. Ezekről a mai világban már sokféle szinten lehet tájékozódni, de egy ilyen expo egészen más lehetőségeket, élményeket biztosít, mint az interneten fellelhető ismeretek – mondta Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke.
A megyei elnök úgy fogalnazott, a kamara legfontosabb feladata, hogy ezt a három napot szakmai tartalommal töltse meg. Az elmúlt években szántóföldi bemutatóval kezdődött a Pápai Agrárexpo, és ez az idei évben is így lesz. Emellett szakmai konferenciákat, megbeszéléseket is rendeznek, és az expo hagyományos, sikeres programjai - köztük az állatkiállítás - is várják majd a látogatókat. Mindezek mellett újdonságként lovasfogat-bemutatót is tartanak majd. Szintén újdonság, hogy az alapanyag-beszállítók körében házi futball-bajnokságot hirdetnek, melynek mérkőzéseit a kiállítás helyszínéhez közeli sportpályákon rendezik.
A hagyományokhoz hűen az idei évben is az agrárexpo megnyitóján adják át a megyei borverseny díjait.
A Pápai Agrárexpo sikere a kiszámíthatóságában rejlik, hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás polgármester. Egyrészt kiszámíthatóan, két évtizedre visszamenőleg minden évben várják a kiállítókat és a látogatókat, másrészt az expo programja - az újdonságok mellett is - az elmúlt két évtizedben kialakult, szilárd és kiszámítható lett.
A város számára a mezőgazdasági szakkiállítás mindenképpen ünnep, a nagy városi rendezvények sorába illeszkedő esemény, melyet a pápai családok már várnak.
A polgármester hangsúlyozta, a város munkahelyeinek és adóbevételeinek jelentős része az agráriumból származik, a város feldolgozóipara, élelmiszeripara jelentős részben az agráriumtól függ. Mint mondta, reméli, hogy ezek a gazdasági társaságok méltóképpen tudnak majd megjelenni, bemutatkozni az expón.
A sajtótájékoztatón végül elhangzott, a város minden létező eszközzel és szolgáltatással támogatja majd a kamarát az expo megrendezésében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!