Csontos Armand képei a színházban


2017-03-01 18:34:03  | cikk: Babos Petra  | 


Csontos Armand képei a színházban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ kezdeményezésére minden hónapban lehetőséget kap egy-egy pápai vagy környékbeli művész arra, hogy bemutatkozhasson a közönség előtt alkotásaival. Ezúttal Csontos Armand képei kaptak helyet a színházépület földszinti előterében.
Armand 1993-ban született Szekszárdon. 2003-ban költözött Pápára a családjával, szülei munkája miatt. Középiskolai tanulmányait a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában végezte, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetemre jelentkezett általános orvosi szakra. Jelenleg is ott tanul. A jövőben sebész szeretne lenni, amihez hozzájárult az is, hogy már kiskora óta szereti az olyan manuális tevékenységeket, mint a rajz. A festészet számára egy hobbi, ami végig kíséri az életét, de érdekli még a fotózás is. A művészet mellett fontosnak tartja még a sportot, ami szintén része a mindennapjainak. „A festés a pontosságra, a sport a kitartásra tanít meg” – vallja a fiatalember.
Ez a kép az első akvarell próbálkozásai egyike, ami a Várkertben készült Borbély Lajos tanár úr mentorállása alatt
-Már általános iskolás koromban is jól rajzoltam, ezért jelentkeztem Kerpel Péter tanár úr rajzszakkörébe, ahol elsajátítottam a rajz és grafika alapjait. 2008 nyarán, 15 éves korában megismerkedtem Borbély Lajos tanár úrral, aki bevezetett a festési technikák rejtelmeibe. 7 éve, minden nyáron részt veszek a Pápai Művésztelepen, amit nem csak az alkotás, hanem a társaság miatt is nagyon kedvelek. Több alkalommal is voltak kiállított képeim a JMK színházépületében – tudtuk meg az alkotótól.
Kezdetben grafittal és tollal dolgozott, majd pasztellkrétával készültek a képei. Manapság kizárólag akril festéket használ, de próbálkozott akvarellel, olajjal, zsírkrétával és szénnel is. Elmondása szerint azért az akrilt választja, mert gyorsan lehet dolgozni, könnyű javítani, és erőteljesek a színei is.
Témái nagyon változatosak. Láthatunk tőle jellegzetes pápai épületeket, természet- és tájképeket, csendéleteket, akttanulmányokat, portrékat, hajókat, sportkocsikat. Az ötleteket a családtagoktól, barátoktól, fotókból és filmekből meríti.
A jövőben semmi komolyabb célja nincs a festéssel, de nem tervezi abbahagyni semmiképpen. Szeretné magát fejleszteni portré és emberalak ábrázolás terén, de szeretne több részes képeket és egy nagyobb volumenű olajképet is alkotni – mondta el Armand, majd hozzáfűzte, nagy megtiszteltetés, hogy kiállíthatta a műveit. Reméli, elnyeri a közönség tetszését.
A tárlat március 10-ig tekinthető meg a színházépület nyitvatartási ideje alatt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!