15 pápai diák jutott az országos döntőbe


2017-03-01 11:04:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


15 pápai diák jutott az országos döntőbe főképe
66 induló részvételével a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermében hat korcsoportnak rendezték meg a „B” kategóriás Nyugat-Magyarországi Területi Tollaslabda Diákolimpia 2016/2017. tanévi döntőjét. A verseny célja a területiről az országos döntőre való továbbjutók személyének eldöntése, a tollaslabda sportág népszerűsítése valamint az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése volt, lehetőséget adva a rendszeresen nem versenyző tanulók külön indulásának, segítve az MTLSZ utánpótlás nevelési rendszerét. Kizárólag azok a versenyzők nevezhettek, akik saját megyéjük tollaslabda diákolimpiai döntőjén az 1-4. hely valamelyikén végeztek. Horváth Attila, a versenybíróság elnöke elmondta, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megye diákjai vettek részt a bajnokságon, melyről nemenként és korcsoportonként a területi döntő első négy helyezettje jutott tovább az országos fináléba, melyet március végén Kiskunfélegyházán rendeznek. – A pápai diákok közül 15-en szereztek jogosultságot az országos mezőnyben való szereplésre, bízom benne, hogy betegségek, iskolai elfoglaltságok nem szólnak közbe és mind a 15-en ott lesznek az országoson. Ahogy korábban, most sem fogalmaztunk meg elvárást senkivel szemben, remélhetőleg mindenki tudása legjavát fogja nyújtani, ami éremben, érmekben mutatkozhat meg – bizakodott Horváth Attila, szervező, felkészítő.
A pápai indulók közül Takács Júlia, Szabó Sára, Horváth Csanád, Pákozdi Gergő, Nagy Eszter, Szabó Zsófi, Geiger Míra, Geszti Vivien, Geszti Alexandra, Szabó Krisztián, Bátai Fabríció, Farkas Júlia, Kuti Dominik, Baky Boglárka és Magyar Balázs készülhet az országos döntőre, részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!