Oscar-hét a Petőfi moziban


2017-03-01 01:12:36  | cikk: pt  | 


Oscar-hét a Petőfi moziban főképe
A 2017-es Oscar-gálán díjat nyert vagy a szoborért versenyben lévő filmeket vetít csütörtöktől kezdődően egy héten keresztül a Petőfi mozi. A kínálat változatos, a minőségre pedig az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb filmművészeti elismerése jelenti a garanciát.

Micsik Zoltán, a pápai filmszínház vezetője hírportálunknak elmondta, mivel előre össze kell állítaniuk az adott hónap moziműsorát, a márciusi program tervezésekor értelemszerűen még nem tudták, melyik film nyer díjat a február 26-ai Oscar-gálán. Ezért a Petőfi mozi Oscar-hetének műsorába olyan filmeket válogattak be, amiket Oscar-díjra jelöltek és várhatóan kiemelkedő várakozás, érdeklődés övez a közönség részéről. Így esett a választásuk például a végül hat Oscart nyert Kaliforniai álomra, a két díjat kapott A fegyvertelen katonára, valamint a négy jelölésig jutó A számolás joga című filmre.

Micsik Zoltántól megtudtuk, a kedvezményes jegyárakat kínáló Oscar-hét alatt minden nap három filmet vetítenek. Az első mindig egy animációs film (a kategóriában nyertes Zootropolis, illetve a Vaiana), majd elsősorban felnőtteknek szóló alkotások következnek. A már említetteken kívül műsoron lesz a Jackie és a Zsivány Egyes is – utóbbi a tavalyi év egyik legnépszerűbb filmje volt. A mozivezető kérdésünkre elárulta, természetesen idén is tartanak majd filmfesztivált, erre előreláthatólag a nyár végén vagy az ősz elején kerül sor.

Képek:


Címkék: Petőfi mozi | Oscar
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!