Játékos matematikai délután a Munkácsyban


2017-02-28 20:41:14  | cikk: Babos Petra  | 


Játékos matematikai délután a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a 2013/2014-es tanévben indult a matematika tagozat ötödik osztálytól. Azóta minden évben megszervezik a felsős matematika tagozatosoknak a matematika tagozat délutánját.
Tóthné Nagy Judit, a matematikai munkaközösség vezetője hírportálunk kérdésre elmondta, a jó hangulatú délutáni programnak most már évről évre nagy sikere van, a diákok mindig várják ezt a napot. A rendezvény célja, hogy a matekot népszerűsítsék, a tanulók tapasztalhassák, hogy a matematika nem is annyira nehéz tantárgy. A délelőtt során tesztet írtak a matematika tagozatos diákok, majd délután a legjobbakat jutalmazták is logikai játékkal és sulicsokival. Hagyomány már az is, hogy nyolcadikos diákok rövid kiselőadásokat is tartanak az alsóbb éveseknek a számok világáról, s idén az aranymetszést emelték ki.
Varga Izabella Anna 8. osztályos diáklánytól megtudtuk, alsós korában nem szerette a matematikát, de amióta tagozatos lett, egyre jobban megkedvelte, ezt az elején még igencsak nehéznek tűnő tantárgyat. Izabella édesanyjával döntött úgy, hogy tagozatos lesz, amit a mai napig nem bánt meg. A fiatal lány kedvenc területe a geometria, mivel szeret szerkeszteni, s úgy számolni.
A felsősöknek meghirdetett jó hangulatú program során számos klasszikus és modern logikai, valamint stratégiai játékkal várták a diákokat, így olyan feladatokat oldhattak meg, amihez főként jó logikai készségek kellettek – derült ki a rendezvényen.
Az intézmény soron következő matematika versenye március 21-én lesz, amikor a 25. Heitler Lászlóné döntő fordulóját írják a nebulók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!