Saját magát verte meg a Bakonyerdő Pápa


2017-02-27 15:36:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Saját magát verte meg a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es férfi kézilabda bajnokság második tavaszi fordulójában a Bakonyerdő Pápa felnőtt csapata rangadón mutatkozott be mindig lelkes hazai közönségének. Kapcsándi Zsolt tanítványai Ács ellen igyekeztek megkezdeni a felzárkózást és feledtettni a múlt heti, Szentgotthárd elleni 40-33-as vereséget. Ősszel három góllal nyertek a Komárom-Esztergom megyeiek, ám a mieink nagyon fogadkoztak a kezdés előtt, mondván most megmutatják mi is a csapat igazi arca. Jól is kezdtek a pápaiak, pontos, koncentrált játék jellemezte az első tíz percet, 6-2-re vezettek, jött is a vendég időkérés, ami látszólag sokat nem változtatott a játék képén. Majd a 20. perc után a hazai védekezés szétesett, hiába lőttek minden támadásból gólt, rendre kaptak is, így a szünetre nem sikerült ellépni, 17-15-tel fordultak a felek. A második játékrészben aztán semmi sem valósult meg az elképzelésekből, a Bakonyerdő naggyá tette az ellenfél kapusát, emellett felvették az Ács lassú tempóját, így a vendégek végére nem fáradtak el, és a rutin is mellettük szólt. Bárdosi István egyszerűen tarthatatlan volt, rendre felugrás nélkül talált be, és ez morálisan is felőrölte a fiatal csapatot, négy góllal nyertek az ácsiak. A lefújás után a hazai szakvezető nem tudta és nem is akarta leplezni csalódottságát.
- Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után, addig működött ez a dolog, amíg azt játszottuk, amit megbeszéltünk – értékelt Kapcsándi Zsolt. Úgy érzem, abszolút nincsen szüksége rám ennek a csapatnak, ha nem azt csináljuk, amit kérek. Össze sem tudom számolni, hány ziccert hagytunk ki, naggyá tettük az ellenfél kapusát. A legnagyobb gondok nem a képességekkel, hanem a mentális dolgokkal és a fegyelmezetlenségekkel vannak. Sajnos azt sem láttam, ami a másik oldalon jellemző volt, hogy egymásért tudnának küzdeni a játékosok. Változásra van szükség, egyebek mellett több edzésmunkára, mert az árnyékunkat nem tudjuk átlépni, és ez a csapat a tabella utolsó helyénél többre hivatott.

Bakonyerdő Pápa – Ácsi Kinizsi 28-32 (17-15)

A juniorok a nyitó fordulóban 63(!)-13-as, kiütéses győzelmet arattak, Bors Martinék az Ácsnak sem kegyelmeztek, a találkozó végeredménye 42-22 lett, mellyel továbbra is veretlenül vezetik az NB II junior csoportját. A folytatásban idegenbeli meccs következik, március 4-én Balatonfüredre utaznak a mieink.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!