Ültess fát, ültess reményt!


2010-04-21 19:25:42  | cikk: Babos Petra  | 


A Tapolcafői Kertbarát Kör ma délután emlékfát ültetett a tapolcafői Káposztáskertben, a kör megalakulásának 1 éves évfordulóján.
- A fát néhány taggal és dr. Kovács Zoltán polgármesterrel ültettük el. A bölcsek szerint jövőt épít, életet teremt, aki fát ültet. Ennek a mondásnak szellemében ültetjük el mi is ezt a piramis tölgyet, melyet Gombási Károly ajánlott fel. Azért a tölgyfát választottuk, mert a tölgyfa a magyarság fája, a magyarság szimbóluma, s remélem a tölgyfát jellemző szimbólumokat a Kertbarátok is magukénak fogják érezni- mondta el a kör elnöke, Horváth Endre.
- Bízom benne, hogy ez a kis fa gyökeret ver ezen a helyen, mélyen megkapaszkodik a földbe, és a tölgyfára jellemzően, állni fog szilárdan. Jellemző még a tölgyre, hogy hosszú életű, biztonságot sugároz. Reméljük a Kertbarát Kör is ilyen szilárdan fog állni még 50 év múlva is- tette hozzá a kör egyik tagja.
A faültetés után a kör tagjai megtartották második borversenyüket a kultúrházban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!