Im memoriam Berky Péter


2017-02-26 21:17:58  | cikk: ha  | 


Im memoriam Berky Péter főképe

Berky Péter bélyegtervező, reklámgrafikus és fotós anyagából nyílt tárlat a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Berky Péter 1974-ben született Pápán, tanulmányait is itt végezte. 18 évesen határőr volt, ezt követően költözött Budapestre szerencsét próbálni. Egy reklámügynökségnél kezdett el dolgozni, ahol meglátták benne a tehetséget, itt indult szakmai karriere. Emellett tehetséges fotós is volt: 2010-ben Budapesten a Bank Centerben, 2012-ben pedig Balatonszepezden nyílt kiállítás a képeiből.

A művészeti díjas bélyegek

2004-ben, a személyes bélyeg bevezető kampánya révén ismerkedett meg a bélyegtervezéssel. Első bélyegei is ezt követően jelentek meg. Azóta számtalan szép alkotást köszönhetünk neki, köztük a Magyar-Japán emlékév c. kisívet, amivel a Magyar Posta Művészeti Díját is elnyerte. Utolsó bélyegének megjelenését sajnos már nem élhette meg, a Birkózó-világbajnokságot köszöntő alkalmi bélyeg halálát követően került forgalomba.

Néhány Berky-filmplakát

A pápai kiállítást Berky Péter édesapja válogatta össze, mint mondta, szerette volna, ha Pápán megismerik fia tevékenységét. Berky Péter fiatalon hunyt el, halála sokakat megrázott. Ezzel a kiállítással tiszteleg a városi könyvtár a tehetséges reklámszakember, fotós és bélyegtervező emléke előtt. Dr. Hermann István igazgató az intézmény kiemelkedő kiállításaként köszöntötte a tárlatot. Az előadóteremben láthatók a fotók, plakátok, reklámmunkák; az olvasókönyvtár folyosóján pedig a bélyegek kaptak helyet a tárlókban. Lenyűgöző életmű, időt kell szánni az áttekintésére - erre március 15-ig van lehetőség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!