Adomány a gyermekosztálynak a Karitásztól


2017-02-24 23:48:57  | cikk: Babos Petra  | 


Adomány a gyermekosztálynak a Karitásztól főképe
Ismét nagylelkű adományt adott át a Szent Benedek Plébánia Karitász csoportja, ezúttal a pápai kórház gyermekosztályának. A csoport legutóbb karácsony előtt az ápolási osztályt lepte meg, s most a kis betegeknek kedveskedtek játékkal és ágyneműhuzattal.
Szijártó László az adományozás kapcsán elmondta, önkénteseik vetették fel azt az ötletet, hogy a legelesettebbeket támogassák, vagyis a gyermekosztályon fekvőket.
-Legény Miklós, a Karitász csoport vezetője felkereste a gyermekosztály vezetőjét, aki elmondta, hogy ágyneműhuzatra és lepedőre mindig szükségük van, így a játékok mellett abból hoztunk, illetve egy mikrohullámú sütőt is ajándékoztunk. A Karitász örömmel segít, amikor csak tud. Reményeink szerint, a jövőben is fogunk adományozni a kórháznak, hiszen már kaptunk megkeresést, miszerint az újszülött osztálynak egy hűtőre lenne szüksége, amiben az oltóanyagokat és egyéb orvosi szereket tudnának tárolni – fűzte hozzá Szijártó László atya.
Az átadón dr. Bilinszky Zsuzsanna, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa köszönetét fejezte ki a dolgozók és a kis betegek nevében az adományért, s úgy fogalmazott, mindig jól jön a segítség.
Pitrók Lászlóné osztályvezető főnővértől megtudtuk, örömmel vették át az adományt. Mint mondta, a gyermekosztályt egyesületek, cégek és magánszemélyek is felkeresik adományozási szándékaikkal, amelyeket minden alkalommal szívesen fogadnak.
-Hálásak vagyunk, hiszen egy-egy fájdalmasabb beavatkozást megpróbálunk kedves játékkal ellensúlyozni. Sokszor a beteg gyerekeknek megtetszik egy plüssfigura, amit haza is vihetnek, így tehát a játékadomány minden alaklommal jól jön. Az ilyen fajta kezdeményezés hozzájárul a betegek minél gyorsabb gyógyulásához, illetve könnyebbé teszik a hétköznapokat, hiszen a gyerekek nem érzik azt, hogy kórházban vannak. A színes ágyneműhuzatok komfortosabbá és vidámabbá teszik a kórházban töltött napokat – zárta gondolatait a főnővér.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!