Kevesebbet fogyasztanak az új közterületi lámpák


2017-02-23 21:22:32  | cikk: HuHa  | 


Kevesebbet fogyasztanak az új közterületi lámpák főképe
Az elmúlt napokban végezte el az áramszolgáltató a Pápához csatolt településeken a közterületek villanyoszlopain lévő lámpatestek cseréjét. A munkálatokra a Városgondnokság adott megbízást, hiszen a régi higanygőz lámpák pótlása már nem biztosított, így hamarosan problémát okozott volna az izzók cseréje.
-A kényszer szülte ezt a döntést, hiszen az Európai Unió területéről kivonják a régi higanygőz égőket, így az év második felében már nem tudtuk volna kicseréltetni az izzókat a falvakban – mondta el érdeklődésünkre Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.
A szolgáltatóval kötött megállapodás értelmében Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn valamennyi lámpatest cseréjét elvégezték a szakemberek, ez kétszáz lámpát és nátriumos égőt jelent. Bakó Istvántól megtudtuk, az új világítás a város áramfogyasztásában is megjelenik majd, hiszen ezek az izzók kevesebbet fogyasztanak.
-Pápa városában 3700 közvilágítási lámpatest van, ebből most kétszáz cseréje történt meg és ezek az újonnan felszerelt izzók fele annyit sem fogyasztanak, mint a régiek.

Munkában a szakemberek Tapolcafőn

Az áramszolgáltatóval kötött megállapodás még két munkára terjed ki: a városban tíz helyen bővítik a közvilágítást. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat által megjelölt helyeken olyan villanyoszlopokra is szerelnek lámpatestet, ahol eddig nem volt. Ilyen a Flórián utca, ahol a 14. számú ház előtti oszlopra szerelnek lámpát, a Csáky utca eleje, a Margaréta utca két háza előtti, a Téglagyári és Galamb utca sarkán lévő, a Laki út 15. és a Kertalja utca 13. számú háza előtti oszlop, de a Kishegyben is bővül a közvilágítás egy, az Öreghegyben pedig két lámpával.
-Tudjuk, hogy ennél több helyszínen is kellene bővíteni a közvilágítást, de a mostani megállapodásba ennyi fért bele – tájékoztatott az igazgató.

Az új lámpák a régivel azonos erősségű fényt adnak, de sokkal kevesebbet fogyasztanak

A megállapodás harmadik eleme, hogy Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn a települések központjában öt-öt villanyoszlopra felszereltetik az E-on által elfogadott és szabványosított, karácsonyi díszkivilágításhoz szükséges csatlakozó dobozokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!