Koszorúzott a Jókai Kör


2017-02-21 19:24:11  | cikk: ha  | fotó: Sz. Juhász Klára, Molnár Lajos  | 


Koszorúzott a Jókai Kör főképe

1825. február 18-án született Jókai Mór. A nagy magyar mesemondó nevét viselő kulturális közösség hagyományai közé tartozik, hogy ezen a napon koszorúzással tisztelegnek az író emléke előtt. A pápai Jókai Kör tagjai idén is elutaztak Rév-Komáromba, hogy az író szülővárosában található szobornál emlékezzenek. Február 18-án tizenkét fős csoport indult útnak, vonattal. Komáromba érkeztek, majd a hídon átsétálva jutottak el a Duna Menti Múzeum elé, itt áll Jókai Mór szobra.

Sz. Juhász Klára mondott beszédet

A csoport tagjai közül Csukárdi Sándor egy verset olvasott fel, melyet Petőfi Sándor írt Jókaihoz, Bakody Lászlóné pedig egy Jókai-elbeszélést olvasott fel, melyet szüleinek szánt az egykori pápai diák. Beszédet Sz. Juhász Klára elnökségi tag mondott. Kitért arra, hogy magyartanárként nagy öröm számára, hogy Jókai Mór művei, munkássága fontos szerepet kapnak az irodalomtanításban. Arról is szólt, hogy az író élete során gyakran merített gyermekkora komáromi élményanyagából, mindig érdeklődve nézte a dunai hajósokat.

Koszorú és sárga rózsa is került a szobor talapzatára

Sz. Juhász Klára elmondta, hogy ő most először vett részt megemlékezésen Jókai Mór szülővárosában, neki nagy élmény volt ez a program. A csoport ezúttal is helyezett el koszorút a szobor talapzatán, valamint került oda sárga rózsa is, utalva az ismert kisregényre. A koszorúzás után a Jókai Kör tagjai rövid városnézésre indultak, majd vonattal tértek vissza Pápára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!