Gyógyulj meg, Bence!


2017-02-20 20:48:39  | cikk: ha  | 


Gyógyulj meg, Bence! főképe

Lehet szidni a közösségi médiát, lehet sorolni hátrányait, de lehet okosan, jóra is használni. Fodor Bernadett operaénekes is a facebookon találkozott László-Szabó Bence történetével, s annyira meghatotta a három és fél éves kisfiú s a család küzdelme, hogy úgy döntött, segíteni fog - a saját eszközeivel. Társul hívta művészbarátait: Eisenbeck Ágota énekművészt, Kozma-Páll Erzsébet zongoraművészt és Lakner Norbert énekkari művészt, trombitatanárt. Összefogásuk eredménye egy kivételes zenei élményt nyújtó koncert lett. A hangversenynek az evangélikus templom adott otthont.

Fodor Bernadett operaénekes volt a koncert szervezője

László-Szabó Bence három és fél éves, jókedélyű, vidám, muzikális kisfiú. A tél folyamán többször volt beteg, aztán január végén egy vérvizsgálat eredményeként derült ki: leukémiás. A család az első sokk után azonnal megszervezte a budapesti tartózkodást, hisz Bence kemoterápiás kezeléseket kap, nem megoldható a rendszeres haza- és visszautazás, valamint fontos, hogy szükség esetén rövid idő alatt a kórházba tudjanak érni. Az orvosok biztatják a szülőket, hogy Bence meg fog gyógyulni, jók az eredményei. A nehéz helyzetben nagyon sokan szerették volna támogatni a családot, volt, aki számlát nyitott, volt, aki - mint Fodor Bernadett - jótékonysági alkalmat szervezett.

A fellépő művészek: Eisenbeck Ágota, Fodor Bernadett, Kozma-Páll Erzsébet és Lakner Norbert

A koncerten Eisenbeck Ágota énekelte többek közt Mozart Bist du bei mir című dalát, Pergolesi Stabat mater-ét. Lakner Norbert Charpentier-, Vivaldi- és Stanley-darabokkal örvendeztette meg a közönséget. Fodor Bernadett énekelt amerikai spirituálét, magyar népdalt, s duettezett is Eisenbeck Ágotával. Az est zárásaként a művészek a hangverseny közönségével közösen énekelték az Erdő mellett estvéledtem...című népdalt. Mindenki szívéből szólt a dal, mely lélekbemarkolóan gyönyörűen hangzott a templomban.

Megtelt az evangélikus templom - kivételes zenei élmény volt a koncert

A koncerten részt vett Bence édesapja, nagynénje és keresztapja. Bence édesanyjával, László-Szabó Ibolyával Budapesten van, az édesapa, László Zsolt, Pápán, Bence két éves húgával. Bence nagynénje, László Katalin elmondta, hogy nagyon meghatja a családot az a segítőkészség, mellyel az emberek feléjük fordulnak. Az, hogy mit jelent a barátok, ismerősök, s akár ismeretlenek támogatása, önzetlensége, jóakarata, azt csak akkor érezhetjük át, ha érintettek vagyunk, tette hozza Bence nagynénje. A jótékonysági est bevételét is Bence budapesti tartózkodására, az utazások költségeire fordítják. A koncert közönsége bőkezűen támogatta a jó ügyet, valamint a Lokálpatrióta Kör Egyesület is 250 ezer forinttal segítette a László családot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!