Ülésezett a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat


2010-04-20 19:20:27  | cikk: Tóth Tamara  | 


Ma délelőtt tartotta soron következő ülését a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (PVCKÖ) a Polgármesteri Hivatal második emeleti előadótermében. Az ülésen részt vett Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnök, ifj. Kozák János elnökhelyettes, Kozák János, Csányi Géza és Csányi Gyula képviselők, így a testület határozatképes volt.
Az első napirendi pontban a PVCKÖ 2009. évi gazdálkodásáról szóló beszámoló elfogadásáról döntöttek. Az elnök beszámolójában elmondta, a kisebbségi önkormányzat 2009-ben 1827000 forintos költségvetésből gazdálkodott. Ez az összeg a 2008-ról áthozott pályázati támogatás összegéből, működési pályázatból, feladat alapú támogatásból és a Megyei Kisebbségi Önkormányzat támogatásából tevődött össze.
- Minden egyes elköltött forintról számlánk van, a törvényeknek megfelelően működtünk. A támogatásokat programok szervezésére fordítottuk-mondta Holdosiné Bánhegyi Ildikó. 
A beszámoló második felében a foglalkoztatási programról volt szó, melynek első szakasza, április 30-án zárul le. A megyéből 29 település önkormányzata támogatja a programot, melyben jelenleg 4 fő dolgozik kisegítőként, kapcsolattartóként a hivatalos szervekkel, intézményekkel. A program sikerességére való tekintettel idén Pápa Város Önkormányzata 10 fő foglalkoztatását hagyta jóvá.
- Nagyon örülünk ennek, és ezúton is szeretném megköszönni Pápa Város Önkormányzatának, hogy támogatnak minket, és ezzel elismerik munkánk sikerességét-tette hozzá Kozák János.
A testület a beszámolót ellenszavazat nélkül elfogadta.
A második napirendi pontban a Rigó lakótelepi húsvéti játszóház eseményeiről tartott rövid értékelőt az elnök. A programot a hagyományoknak megfelelően a lakótelepen rendezték meg, rendkívül sikeres volt. A harmadik napirendi pont a Jókai Mór Művelődési Központ Tudás-Szín-Tér projektjének keretében megrendezett programok értékeléséről szólt. Eddig számítógépes tanfolyam, álláskeresési tréning valósult meg, jelenleg pedig a hátrányos helyzetű fiatalok táncoktatáson és kézműves foglalkozásokon vesznek részt. A két foglalkozás végén a gyerekek nyáron egyhetes táborozáson vehetnek részt. Mindkét napirendi pontot ellenszavazat nélkül elfogadták a képviselők.
A vegyes ügyekben megbeszélték a Veszprém megyei foglalkoztatási programhoz kapcsolódó feladatok mellett az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat által a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatására kiírt pályázatot és szintén az OCKÖ szervezésében megrendezendő KiMitTud tehetségkutató versenyt is, melynek egyik fő szervezője ifj. Kozák János. A versenyre még május 15-ig lehet jelentkezni. A testület egyhangúan elfogadta az utolsó napirendi pontot is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!